ORDU (AA) - EYÜP ELEVÜLÜ - Ordulu gazeteci yazar Ülkü Kumral, emekli olduktan sonra yerleştiği memleketindeki evinin bir odasını yarım asırlık gazete ve kitaplar ile kütüphaneye çevirdi.

Türkiye'nin "sakin şehir" unvanına sahip ilçelerinden Perşembe'de eşiyle yaşayan Kumral'ın okuma sevgisi, evindeki bir odasını kütüphaneye çevirmesini sağladı. Kumral, kütüphanesindeki kitap ve gazeteleri okumak ve incelemek isteyenleri evinde ağırlıyor, evinin bahçesinde deniz manzarasında okuma imkanı sunuyor.

Kumral, AA muhabirine, emekli olduktan sonra stres atmak için doğası ve sakinliğiyle bilinen Perşembe ilçesine yerleştiğini anlattı.

Hem okuma sevgisinden dolayı hem de ilçeye faydalı olabilmek adına kütüphaneyi oluşturduğunu belirten Kumral, "Böylelikle bu kütüphaneyi halkımıza açtım. Araştırma yapmak, istifade etmek isteyen herkes evin içerisinde ya da dışarısında kütüphaneden yararlanabilir. Evin bahçesinde sakin bir şekilde denizle iç içe kitaplarını okuyabilirler. Halkımız iyi ve güzel vakit geçirebilir" dedi.

Okumayı çok sevdiğini ve kitap da çıkardığını ifade eden Kumral, kütüphanesindeki arşivin geniş olduğunu dile getirerek, tarihi resimleri de muhafaza ettiğini kaydetti.

Kumral, okumanın yanı sıra farklı kültür ve tarihi tanımak adına gezilmesi gerektiğini ve burada gördüklerini kütüphanesine gelen kişilerle paylaşabileceğini vurguladı. 

Perşembe Belediye Başkanı Kemal Bahtiyar ise ilçenin okuma ve yazma oranı bakımından Türkiye'nin sayılı ilçelerinden biri olduğunu söyledi.

- Kütüphaneden yararlananlara çay, kahve ikram ediyor

Kumral'ın, İstanbul'dan memleketi Perşembe'ye yerleşerek oluşturduğu kütüphaneyle ilçeye hizmet ettiğini anlatan Bahtiyar, vatandaşların kitap okumak ve inceleme yapmak için buradan yararlanabileceğini dile getirdi.

Bahtiyar, Kumral'a oluşturduğu kütüphaneyi vatandaşlara açmasından dolayı teşekkür ederek, "Ülkü ağabeyimiz bütün kitaplarını değerlendirmek veya bilgi sahibi olmak isteyenler için kütüphanesini herkese açık tutuyor. Evde herkese kahvesini, çayını ikram ediyor. Çünkü herkesin kitaplardan yararlanması isteniyor. Bundan dolayı kendisine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: aa