KASTAMONU (AA) - Kastamonulular, Kastamonu Genç Girişimciler Derneği (KASGEG) tarafından oluşturulan internet sitesinde kent için kurdukları hayalleri paylaştı.

Dört ay önce açılan ve yaklaşık bin kişinin paylaşımının ardından kapatılan "kastamonuicinbirhayalimvar.com" adlı internet sitesindeki hayaller, rapor haline getirilerek gerçekleştirilmesi için ilgili kurumlara iletilecek.

KASGEG Genel Başkanı Zafer Küçükşabanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projeye her meslek grubu ve yaştan insanların destek verdiğini söyledi.

Projeyi dev bir kadronun gerçekleştirdiğini anlatan Küçükşabanoğlu, "Baktığınız zaman bir çiftçimiz, bir bürokratımız ve öğrenciler de hayalini yazdı. 76 yaşındaki emekli astsubayın, Kastamonu için hayallerini yazdığını gördüm. Her kesimden insanın yazması bizi çok mutlu etti" dedi.

Küçükşabanoğlu, istatistik bölümü akademisyenleriyle dosya hazırlayacaklarını, bunu kamuoyuyla paylaşıp bazı makamlara teslim edeceklerini bildirdi.

İcra makamlarının Kastamonu halkının bu hayallerini dikkate almalarını umduklarını dile getiren Küçükşabanoğlu, bunu sağlamak için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.

"Sivil toplum kuruluşlarının görevi, bu hayalleri gerçekleştirmektir. Gerçekleştiremedikleri de vardır. Bu anlamda icra makamıyla halk arasında bir köprü vazifesi kurar" diyen Küçükşabanoğlu, projenin çok beğenildiğini, başka illerden yetkililerin de uygulamak için kendilerinden bilgi aldığını ifade etti.

- "Günün hayali seçildi"

Yazılan hayalleri her gün büyük heyecan ve keyifle okuduklarını kaydeden Küçükşabanoğlu, "Her gün, en ilgi çekici olanı 'günün hayali' seçildi. Projemize destek veren herkese teşekkür ediyorum. Memleketimizi çok seviyoruz. İnşallah bu hayaller bir gün gerçekleşir. Kastamonu için ufak bir katkı sağlamanın mutluluğunu yaşayacak güçlü ekibe sahibiz" dedi.

- "Bilim köyü" ve "enerji üretimi" hayali

Siteye hayalini yazan 41 yaşındaki Tolga Ulusoy, kente "bilim köyü" kurulması önerisinde bulundu.

"Yazları serin geçen Kastamonu'nun çam kokulu havasında oluşturulacak bilim köyüne, yerli ve yabancı bilim adamları ile öğrencilerin davet edilerek çalıştaylar, dersler ve kamplar yapılmasını" hayal eden Ulusoy, şunları yazdı:

"Köyde, ilköğretim düzeyinde eğitimlerden ileri seviyedeki araştırmalara kadar her türlü etkinlik yer alabilecektir. Doğa yürüyüşleri, kütük ve ağaç oyma, sebze fideleri dikme, müzik, resim, flora gezintileri ve tanıma, hobi saatleri, yabancı konuklara Türkçe öğretirken onlarla yabancı dil konusunda pratik uygulamalar, ateş başında bilim sohbetleri ve basit düzeyde yapılabilecek deneyler olsun."

"Enerji üretimi" başlıklı hayalini paylaşan 25 yaşındaki üniversite öğrencisi Gürhan Koncaoğlu da "Kastamonu'nun ortasından geçen Karaçomak Deresi'nin suyu için tasarım jeneratörleri yapılarak elektrik üretilebileceğini" belirtti.

Kaynak: aa