Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Gediz Meslek Yüksekokulu’nun 2013-2014 akademik yılı sonunda düzenlediği yıl sonu sergisi büyük ilgi çekti.
Gediz Meslek Yüksekokulu Sergi Salonu ve Konuk Evi’nde düzenlenen sergide, okulun Moda Tasarım, Giyim ve Üretim Teknolojisi, Tekstil Teknolojisi, Mekatronik, Bilgisayar Programcılığı, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler bölümlerinde okuyan öğrencilerin 2013-2014 akademik yılı boyu ürettiği ürünler sergilendi.
İlçe Kaymakamı Mehmet Yılmaz tarafından açılışı yapılan Gediz Meslek Yüksekokulu yılsonu sergisinde, Moda Tasarım, Giyim ve Üretim Teknolojisi, Tekstil Teknolojisi bölümleri öğrencilerinin tasarım ve kesim aşamasından bitim aşamasına ve modellemesine kadar el emeği göz nuru dökerek hazırladıkları kıyafetler, Mekatronik Bölümü öğrencilerinin hazırladığı robotlar, güneş ve rüzgar enerjisi ile çalışan bilim evi, bilim evi içinde güneş enerjisi ile çalışan televizyon, mini buzdolabı, güneş enerjisi ile çalışan telefon (İPAD) gibi cihazları şarj eden sırt çantası, uzaktan kumandalı halı temizleme robotu, öğrencilerin kendi imkanları ile yaptığı benzinli araba, zaman ayarlı çiçek sulama projesi, Bilgisayar Programcılığı Bölümü öğrencilerinin geliştirdiği yazılımlar, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programının öğrencileri tarafından yapılan cilt bakım kremleri ve parfümler sergiyi izlemeye gelenlerin büyük ilgisini çekti.
Gediz Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hamdi Melih Saraoğlu ve eserleri hazırlayan öğrenciler tarafından sergiyi ziyarete gelen misafirlere öğrencilerin el emeği göz nuru eserleri hakkında bilgiler verildi.
Gediz Kaymakamı Mehmet Yılmaz, Gediz Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hamdi Melih Saraoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Haci Çağlar, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, Ticaret Odası Başkanı Mesut Naci Cebecioğlu, yüksekokul öğrencileri ve birçok vatandaşın katıldığı sergide tüm misafirlere Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bölümü öğrencileri tarafından bitki çayı ikram edildi.
Kaynak: iha