Kütahya’nın Simav ilçesinde kitap okuma kültürünü geliştirmek ve topluma yayğınlaştırmayı hedefleyen Cumhuriyet Anadolu Lisesi yöneticileri okulda başlattıkları zorunlu kitap okuma kampanyasını haftanın bir günü de Ali Nakipoğlu Parkında sürdürüyor.
İlçede ilk kez düzenlenen parkta kitap okuma kampanyası vatandaşların yoğun ilgisini çekiyor.
İlçede hiç alışık olmadıkları bir durumla karşılaşan vatandaşlar öğrencileri parkta ellerinde kitaplarla görünce şaşırıyor.
Öğrencilerini geleceğe daha iyi hazırlamak için çırpındıklarını ifade eden Okul Müdürü Arif Pala, öğrenciler için her dönem 2 bin sayfalık kitap okuma kampanyası başlattıklarını bildirdi. İlçede ilk kez başlattıkları kampanya ile öğrencilerin her gün ders başlamadan önce yarım saatliğine istedikleri türde bir romanı okuduklarını ve bunun karşılığında da çok iyi sonuçlar elde ettiklerini ifade eden Pala, “Eğitim ve öğretim döneminin başlamasıyla birlikte biz de kampanyamıza start verdik. Çok iyi sonuçlar aldık. Öğrencilerimizin genel kültürü çok arttı. Bu olumlu tabloyu topluma da yayğınlaştırmak maksadıyla haftanın bir günü 2 sınıfımızı okulumuza ait araçlarla ilçenin en işlek yeri sayılan Kışla Caddesi üzerindeki Ali Nakipoğlu Parkına götürüyoruz. Öğrencilerimiz burada bir saat boyunca kitap okuyarak vatandaşların dikkatini çekiyor. İlçe genelinde vatandaşlar arasında kitap okumaya heveslenenlerin sayısının her geçen gün arttığının farkındayız. Okullar kapanıncaya kadar parkta kitap okumaya devam edeceğiz. Başarılı olduğumuza inanıyorum” dedi.
Okulun Türkçe Öğretmeni Kamil Gürbıyık 2 bin sayfa kitabı okuyan öğrenciye performans notu olarak 100 puan, Bin sayfa okuyana 50 puan vererek böyle bir değerlendirmeye gidiyoruz. Böylece okuma alışkanlığı fevkalede arttı. Bizde okul olarak durumdan çok memnunuz” şeklinde konuştu.
Parkta kitap okumaktan son derece memnun olduklarını dile getiren öğrenci Özlem Türkeş, “Vatandaşlar yanımıza sokulup bize ne yaptığımızı soruyor. Bizde kitap okuduğumuzu ve kendilerinin de kitap okumaları tavsiyesinde bulunuyoruz. Vatandaşların dikkatini çekmekten çok mutluyuz” dedi.
Öğrenci Gizem Güner, “Huzur Sokağı isimli romanı okuyorum. Şu anda 92. Sayfasını okuyorum. Kitap okumayı çok seviyorum” diye konuştu.
Öğrenci Yunus Aygün, “Parka gelerek kitap okumanın yeri ve zamanının olmadığını kanıtlamaya çalışıyoruz. Vatandaşların ilgisinin kampanyamızın başarıya ulaştığının bir kanısı olarak görüyorum” dedi.
Emekli memur Mehmet Hilmi Eski (66), “Öğrencileri parkta görünce önce şaşırdım. Sonra oturup izledim. Değişik kitaplar okuduklarını görünce mutlu oldum. Türkiye’nin özlediği tablo bu olsa gerek diye düşünüyorum. Böyle bir kampanyayı başlatan eğitimcilerimizi kutluyorum” dedi.
İsmail Akbay (62), “şaşırdım. İlk kez böyle bir manzara ile karşılaşıyorum. Doğrusunu söylemek gerekirse önce şaşırdım, sonra sevindim” şeklinde konuştu. (MY-EFE)
Kaynak: iha