Kütahya’nın Simav ilçesinde faaliyet gösteren Kız Teknik ve Meslek lisesi Okul Aile Birliği yöneticilerinin yiyecek içecek hizmetleri alan öğrencileri ve velilerinin de desteğini alarak okul yararına düzenlediği gıda kermesi vatandaşlardan büyük ilgi gördü.
Okulun salonunda düzenlenen kermesin açılış kurdelesini Simav Belediye Başkan Vekili Adil Biçer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi, Okul Müdürü Yaşar Kaan Ulu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Dursun Gülseren birlikte kesti.
Öğretmen, öğrenci ve velilerin maharetli ellerinden çıkan mantıdan keşkeğe, çiğ köfteden pizzaya, pastadan gözlemeye, lokmadan sarmaya varıncaya kadar pek çok ürün satışa sunuldu. Vatandaşların yoğun ilgisi yüzünden satışa sunulan ürünler yarım saat içerisinde tükendi. Okul Müdürü Yaşar Kaan Ulu, kermese ilgi gösteren davetlilere teşekkür etti.
Okul Aile Birliği Başkanı Nurullah Sert, elde edilen gelirin okulun ihtiyaçlarında kullanılacağını bildirdi. Sert, “Kermesimiz beklediğimizden daha çok ilgi gördü. Kermesten elde edeceğimiz gelir ile okulumuzun acil eksikliklerini ve ihtiyaçlarını gidermeyi planlıyoruz. Bunun için gereken paranın toplanması amacıyla düzenlediğimiz kermesimize öğrenci velilerimiz yoğun ilgi göstererek evlerinde yaptıkları ürünleri getirerek bize katkı sağladılar. Emeği geçen herkese ve kermesimizde satışa sunulan ürünlerden alarak bize katkı sağlayanlara çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Kermes açılışına Simav Belediye Başkan vekili Adil Biçer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi, Simav Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Rüştü Güntürkün, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Sayit Bayramoğlu, AK Parti Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Kulat, daire ve okul müdürleri ile okulun öğretmenleri, veliler ve öğrenciler katıldı.
Kaynak: iha