Kütahya’nın Simav ilçesinde ev hanımların yaptığı yatak odası, bebek odası takımlarıyla çeyizlik gibi el emeği göz nuru işi ürünler büyük beğeni topluyor.
Simav Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ahmet Oğul, yıl içerisinde 300 dolayında ev hanımının katıldığı kurslarda elde edilen 2 Bin 500 dolayındaki ürünü ilçe genelinde 11 ayrı yerde açtıkları sergilerde vatandaşların beğenisine sunduklarını bildirdi.
Sergiyi gezen çok sayıda vatandaşın beğendikleri eserleri satın almak için adeta yarıştığına vurgu yapan Oğul, “İlk kez böyle bir durumla karşılaşıyoruz. Sergilerimizi gezenler beğendikleri eserlerin fiyatını soruyor. Bir kısmı sergiden satın almayı tercih ederken bir kısmı da kursiyerlerimize siparişlerde bulunuyor. Halk Eğitimi Merkezi olarak kursiyerlerimizin aile bütçelerine katkı sağlamaya başladıklarını görmenin mutluluğunu ve onurunu yaşıyoruz” dedi.
2013-2014 eğitim ve öğretim yılında Halk Eğitimi Merkezi olarak açtıkları el beceri kurslarında ev hanımlarının usta öğreticilerin gözetiminde elde ettikleri birbirinden değerli 2 Bin 500 dolayındaki yatak odası, bebek odası, misafir odası, seccade ve çeyizlik gibi el emeği göz nuru eserin maddi değerinin 500 bin TL’yi bulduğuna vurgu yapan Oğul, “3 gün boyunca 11 yerleşim biriminde açık tutulan sergilerimizi gezenlerin sayısı 3 bini buldu. Sergilerimizin beğeni toplaması hem bizi hem de kursiyerlerimizle usta öğreticilerimizi mutlu ediyor” şeklinde konuştu.
Yeşilova Mahallesinde açılan sergiyi gezen İzmir’li ev hanımı Emine Gümüş (56), “Halk Eğitimin Düğün Salonun’da açtığı el sanatları sergisini gezdim. Çok beğendim. Fiyatlarını da çok uygun buldum. Gelinlik çağındaki torunlarımın çeyizliklerini hazırlamak için kursiyerlere siparişlerde bulundum” dedi.
Ev hanımı Zehra Ünlü (38),” Sergideki el emeği göz nuru eserler göz kamaştırıcı cinsten. Emeği geçenleri kutladım. Ben de çocuk ve yatak odası takımı için sipariş verdim” şeklinde konuştu.
Sergideki yatak odası takımı için sipariş alan Yasemin Aydoğan isimli kursiyer, “Sergideki yatak odası takımım çok beğenildi. Müşteri ile 500 lira karşılığı anlaştık, siparişini aldım. Aile bütçeme katkı sağladığı için kursa katıldığıma çok sevindim” diye konuştu.
Kursiyer Türkan Deniz (51), “İyi ki kursa katılmışım. Hem boş zamanlarımı değerlendirdim, hem de meslek sahibi oldum. Benim de bu sergide yatak odası ve bebek odası takımlarım sergileniyor. Müşteri çıkmasını bekliyorum” dedi.
Usta öğretici İlkay Dağ, “19 kursiyerimizle bir yıl boyunca birlikte olduk. Eserlerimizi Yeşilova Mahallesindeki Düğün Salonunda sergiledik. Üç gün boyunca gezenlerin sayısı 300’ü buldu. Eserlerimizin ilgi görmesinin yanında çok sayıda eser için sipariş almamız bizi mutlu ediyor. Eserlerimizin piyasaya açılması demek kursiyerlerimizin aile bütçelerine katkı sağlamak anlamına geliyor. İşte bizde kursiyerlerimizde bu mutluluğu yaşıyoruz” dedi. (MY-EFE)
Kaynak: iha