Türkiye’de profesyonel olarak dublörlük mesleğini yapan Ayhan Yıkgeç, Söke’de oyuncu arkadaşları Mustafa Kavruk ve Zeki Varlı’yı ziyaret etti.
Yıkgeç, oyuncu arkadaşları Mustafa Kavruk ve Zeki Varlı’yı ziyaret etti. Dublörlük mesleğini sevdiğini, bu mesleği profesyonel olarak icra ederken Türk ve Dünya sinemasına hizmet etmekten dolayı mutlu olduğunu ifade eden Ayhan Yıkgeç, “Mesleğimin eğitimini Almanya’da aldım. Aynı zamanda helikopter pilotuyum. Bugüne kadar aksiyon filmlerinde Bin 852 araba parçaladım. İçinden burnum kanamadan çıktım. Sökeli yönetmenler Osman Sınav ve Mustafa Şevki Doğan ile birçok projede çalıştım” dedi. 2 yıl önce geldiği Türkiye’de bundan böyle sinema filmleri yanında şov gösterileri ile adından söz ettirmeyi planlayan Ayhan Yıkgeç, Türk ve Dünya sinemasında aksiyonun yerinin ayrı olduğunu vebundan sonra da birçok işte yer alacağını söyledi.
Söke hakkında bilmediklerimi Söke’yi gezerek öğrenmiş oldum diyen dublör Ayhan Yıkgeç, “Kadim dostlarım Mustafa Kavruk, Zeki Varlı'ya teşekkürlerimi sunuyorum. Sökelilere selamlarımı yolluyorum” dedi.
38 yaşında olan dublör Ayhan Yıkgeç, Dünya ve Türk sinemalarının çeşitli yapımlarında dublör olarak görev yaptı. Dünyaca ünlü oyuncu Al Pacino'nun Heat filminde ünlü oyuncuya dublör olarak eşlik eden Ayhan Yıkgeç, Van Damme’a (Sınav Filmi), Recep Yazıcıoğlu’nun hayatından esinlenerek yapılan ‘Vali’ isimli filmin unutulmaz kaza sahnesinde, Almanya'da ve Türkiye'de yayınlanan ‘Kobra Takibi’ isimli dizinin de nefes kesen aksiyon sahnelerinde Ayhan Yıkgeç'in imzası var.
Kaynak: iha