Beşiktaş Belediyesi’nin düzenlediği ‘Kelebek Festivali’nde bir araya gelen engelliler, doyasıya eğlendi. Engelli vatandaşlar “Biz engeli satın almadık”, “Bugün sağlıklısınız ama yarın” yazılı döviz taşıyarak, hep bir ağızdan şarkı söyledi.
Beşiktaş Belediyesi ve 2420. Bölge Rotaract Kulüpleri’nin ortaklaşa düzenlediği 6. Kelebek Festivali, Dilek Sabancı Parkı’nda gerçekleştirildi. Bu yıl “Kelebekler Buluşması - Engelsiz Beşiktaş İçin” adıyla düzenlenen festivale, Beşiktaş Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi Başkanı Murat Demirok, Komitelerden Sorumlu Bölge Sekreteri Rotaryen Nuri Peşkircioğlu ve Uluslararası Rotary 2420. Bölge Rotaract Temsilcisi Rtc. Tahir Gökçe Şengün katıldı. Festivale katılan vatandaşlar “Biz engeli satın almadık”, “Bugün sağlıklısınız ama yarın” yazılı döviz taşıyarak şarkı söyledi. Oyunlar ve çeşitli aktivitelerle doyasıya eğlenen engelli vatandaşlara festivali temsilen kelebek dağıtıldı.
Festivalde konuşma yapan Uluslararası Rotary 2420. Bölge Rotaract Temsilcisi Rtc. Tahir Gökçe Şengün, engellerin aşılamayacak sorunlar olmadığını belirterek, “Bizler gerekli özveri ve fedakarlığı gösterdiğimiz zaman engellerin aşılamayacak sorunlardan çok üzerinde yükselerek yıldızlara ulaşılabilecek basamaklar olduğuna inanıyoruz. Bu festivali bundan dolayı 6 yıldır düzenliyoruz” dedi.
Festivale katılan bir vatandaş, festivalin çok faydalı olduğunu vurgulayarak, “Biz zaten engelleri ortadan kaldırdık. Bizim üniformalı çocuklarımıza engelli yerine adına izcilik dedik. İzcilikte doğayı sevmek, insanları sevmek, birbirine yardım etmek, farklılıkları yaratmak gibi etkinlikler olduğu için biz Gökkuşağı İzcilik Kulübüyüz. Tüm renkleri gönlümüzde barındırıyoruz içimizde. Beşiktaş’ı görmemiş olanlar var. Büyükçekmece’den çıkmamış olanlar var. İstanbul’a yakışan bir festival” diye konuştu.
Kaynak: iha