Ünlü sanatçı Nihat Doğan, konuşmacı olarak davet edildiği Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 6. Kocaeli Kitap Fuarı’nda “Memleketimin Koyunları” isimli kitabını tanıtarak hayranlarına imza verdi.
Konuşmasına dün Gökçeada açıklarında yaşanan depremden bahsederek başlayan Doğan, şöyle konuştu: “İnanılmaz derecede sallandık. Felaket öyle böyle değil. Yaralı arkadaşlarımız varmış. Öncelikle yaralılara Allah’tan şifa dileyelim. İzmit bu konuda çok şanssız. Ben askerdeyken İzmit Gölcük depremi olmuştu. O zaman nöbet tutuyorduk. Nöbet esnasında küçük bir radyomuz vardı. Radyodan öğrenmiştik. Gölcük depreminde şehit olan kardeşlerimiz için de Rabbim inşallah mekanlarını cennet etmiştir, şehit olmuşlardır.”
Bir sanatçının aydın olması gerektiğini söyleyen ünlü sanatçı Nihat Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sanatçı topluma duyarlı olmalı. Sanatçı toplumun acısını, ülkenin acısını, devletin acısını, dünya insanlarının acısını kendi acısı gibi hissetmeli. Hissedersen sanatçı oluyorsun. Hissedersen aydın oluyorsun. Zorluklara karşı göğüs gerersen aydın oluyorsun. Genelde aydın toplumlarda kültür seviyesi yüksek toplumlarda konuşan insanlar halk tarafından büyük teveccüh görür. Ben ne söylediysem millet için söyledim. Ne söylediysem halkımın huzuru, refahı, mutluluğu için söyledim. Artık ülkemizde kan olmasın. Gözyaşı olmasın. İnsanlarımız aynı birlik, beraberlik içerisinde dünyaya adaleti götüren Osmanlı edasıyla, ecdadın ruhu uyansın. Uyananlar uyansın, ümmetin ruhuyla uyananlar uyansın diye konuştuk. Memleketimin Koyunları aslında bunun bir ürünü, bunun realize edilmesi, bunun dile dökülmesi, bunun yansıması. Kitabımızda anlatmak istediğimiz şey budur.”
Bazı grupların kendisi gibi olanları koyunlar şeklinde ötekileştirdiklerinden bahseden Nihat Doğan, sözlerini şöyle tamamladı: “Doğru, biz koyunuz. Biz halktan yanayız. Halk düşmanı, zulümdar batılın, Allah’a karşı gelen o kibirli şeytanın oyuncak askeri olup batılın namusu olmaktansa, halktan yana halkın yanında olup halk için kederlenen, tasalanan, ağlayan halkın koyunu olmayı kendime en büyük ödül biliyorum.”
Konuşmasının ardından ünlü sanatçı Nihat Doğan hayranları için kitabını imzaladı.
Kaynak: iha