Küçükçekmece Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ‘Müziğe Dair’ adlı söyleşiye katılan ünlü şef Orhan Şallıel, Müslüm Gürses’le geçen anılarını anlatırken gözyaşlarını tutamadı.
Küçükçekmece Belediyesi Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi ünlü klarnetçi Serkan Çağrı’nın sunuculuğunu gerçekleştirdiği ‘Müziğe Dair’ adlı söyleşi programına ev sahipliği yaptı.
Her ay gerçekleşen söyleşinin konuğu ünlü orkestra şefi Orhan Şallıel oldu. Müziğe dair her şeyin konuşulduğu programda; merhum sanatçı Müslüm Gürses’in ‘Yalan Dünya’ isimli albümüne aranjörlük yapan Şallıel, Gürses ile ilgili anılarını anlatırken, duygusal anlar yaşadı.
“AİLEMDE MÜZİKLE İLGİLİ EN YETENEKSİZ KİŞİ BENDİM”
Arabesk ve alaturka müzik sanatçısı olan babası Rıfat Şallıel'in ısrarı üzerine Batı Müziği Konservatuarı’na başladığını söyleyen Orhan Şallıel, “Ailemdeki müzikle ilgili en yeteneksiz kişi bendim. Meraklı değildim. Babamın yönlendirmesiyle Batı Müziği konservatuarına başladım. Babam alaturka sanatçısı olduğu için ne kadar müzisyen olursan ol, çalgıcısın. Alaturkacının hayatı Türkiye’de zor. Batı müziği okursan dünya vatandaşı olursun, derdi. Bu yüzden Batı Müziği Konservatuarı okudum” dedi.
“MÜSLÜM GÜRSES’TEN ÇOK ŞEY ÖĞRENDİM”
Gerçekleştirdiği projelerle alanında ilklere imza atan ve bugüne kadar İbrahim Tatlıses, Şebnem Ferah, Sertab Erener, Hüsnü Şenlendirici, Özcan Deniz ve daha birçok popüler sanatçı ile konserler veren orkestra şefi Orhan Şallıel, ‘Yalan Dünya’ albümüne aranjörlük yaptığı Müslüm Gürses’le ilgili anısını anlatırken gözyaşlarını tutamadı.
Müslüm Gürses’ten çok şey öğrendiğini söyleyen Şallıel, “Müslüm Gürses’le stüdyoya girdiğimde, hayatımda hiç yaşamadığım farklı bir heyecan ve deneyim yaşadım. O, şarkıların sözlerine çok dikkat ederdi. Sorgulardı. Onu dinleyen bir kişi kayıtlarını aklına getirsin. Sesini hayal edin. Bağırdığı kayıtları aklınıza gelir. Mırıldanarak, sakince okuyor. Şarkıyı söylerken sanki vücudu bir kovaydı ve ruhunu boşaltıyordu her nefeste. Sanki dünyanın dışına akıyor ve nefes aldığında tekrar geri geliyordu” diye konuştu.
Keyifli ve samimi bir sohbet ortamında gerçekleşen söyleşide Orhan Şallıel ve Serkan Çağrı klarnet ve piyano icralarıyla da dinleyenlerin kulaklarının pasını sildi.
Kaynak: iha