Yapımcı Can Tanrıyar, eski eşi Petek Dinçöz'ün
canlı yayındaki iddialarının ardından mahkemeye başvurarak koruma tedbiri kararı aldırdı.
Avukatıyla birlikte Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelen yapımcı Can Tanrıyar bir süre önce bir TV programına katılan Petek Dinçöz'ün yaptığı açıklamalara karşılık mahkemeye başvurdu. Avukatı Hande Karasu aracılığıyla İstanbul 10. Aile Mahkemesi’ne başvuran Tanrıyar, Dinçöz'e karşı 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadınlara Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunu'na göre lehine koruma kararı uygulanmasını talep etti.
Talebi yerinde gören İstanbul 10. Aile Mahkemesi, Dinçöz'ün 1 ay süreyle, mağdur Can Tanrıyar'a yönelik şiddet tehdidi, hakaret, aşağılama veya küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunmamasına hükmetti. Dinçöz'e, bu kararın gereklerine aykırı hareket etmesi halinde 3 günden 10 güne kadar ve aykırılığı her tekrarında ise 15 günden 30 güne kadar zorlama hapse tabi tutulacağı uyarısında bulunulmasına da karar verdi.
Adliyede basın mensuplarının sorularını cevaplayan Tanrıyar, Dinçöz’ün iddialarını yalanladı. “Petek Hanım’ın artık bana bu şekilde suçlamalarda bulunması, konuşmasını mahkeme bir ay süreyle yasakladı” diyen Tanrıyar “Artık benimle ilgili bu tip şeylere mahkeme tedbir koydu. Onlar koruma taleplerini televizyondan bağırarak yapıyorlardı. Biz hukuki olarak başvurumuzu yaptık” dedi.
“EL SIKIŞIP AYRI YOLLARA GİTMEYE HAZIRIM”
Tanrıyar, “12-13 yıl beraber yaşadığım kadın ile ilgili kötü konuşmak istemiyorum. Kızın ruh halinin iyi olmadığını düşünüyorum. Birilerinin çok kötü dolduruşuna geldiğini düşünüyorum. Yanındakiler bana göre dediler ki sansasyon yaratırız bununla. Ama sansasyon affedersiniz bel altı kullanılarak yapılmaz Petek arasa öfkemden yaptım, sinirimden yaptım beni doldurdular desin ben bir dakikada el sıkışıp ayrı yollara gitmeye hazırım. Hiçbir şey peşinde değilim. Ama bana hakkımı teslim etmesi lazım” dedi.
Bir gazetecinin kendisinde Dinçöz’ün uygunsuz görüntülerinin bulunduğu şeklindeki iddiaları sorması üzerine Tanrıyar, “En ufak böyle bir olay yok, böyle bir kaset yok. Hiçbir şey yok. Bunu bir yıl önce gündeme getirdiler. Böyle bir şey olsaydı çağrılırdım, arama yapılırdı, istenirdi, sorulurdu” dedi.
Tanrıyar’ın avukatı ise, “Gerekli her türlü başvuruyu yaptık yapmaya devam edeceğiz. Suç duyurularımız maddi manevi tazminat davalarımız ve gereken her türlü başvuruyu yapıyoruz. Koruma tedbirlerimizi almaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: iha