15 bin 300 Kayısı üreticisinin zirai don hasar ihbarı yaptığı bildirildi.
AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkci, konuyla ilgili olarak yaptığıa yazılı açıklamada, Malatya’nın da içerisinde yer aldığı zira don hasar tespit çalışmalarında Bakanlar Kurulu’nun yeni bir kararname çıkarmasını beklediklerini söyledi.
AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkci, Türkiye'deki kayısı üretiminin yüzde 90’ını üreten Malatya’da 30-31 Mart tarihlerinde yaşanan zirai don olayında önümüzdeki günlerde tamamlanması beklenen hasar tespit çalışmalarının öncelikli olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na rapor halinde sunulacağını kaydetti.
Tüfenkci, sunulacak rapor doğrultusunda Bakanlar Kurulu'nun yeni bir kararname çıkarması ve üreticilerimizin Tarım Kredi ve Ziraat Bankasına olan kredi borçlarının bir yıl dondurulması veya ertelenmesi, üreticinin desteklenmesi ile faizsiz kredi verilmesi noktasında kararın netleşeceğini ifade etti.
Malatya’da Tarım Sigortaları Havuzuna (TARSİM) yaklaşık 15 bin 300 kayısı üreticisinin ihbarda bulunduğunu da belirten İl Başkanı Bülent Tüfenkci, TARSİM’in sigorta yaptıran çiftçilerin zararını karşılayacağını söyledi.
Kaynak: iha