Malatya Valiliği koltuğunu bir süre devir alan öğrenci Mehmet Onur Koç, daha fazla oyun ve spor alanları istedi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın yıldönümü nedeniyle Vali Vasip Şahin’in koltuğuna bir süre sembolik olarak oturan Şehit Murat Doğru İlkokulu 4’ncü sınıf Öğrencisi Mehmet Onur Koç , çeşitli taleplerde bulundu. Valilik makam ziyareti ve sembolik olarak görevi devralması programında öğrenci vali Koç, büyük şehir belediye başkanı Ahmet Çakır ile telefonla ve Emniyet Müdürü Nuri Uluayak ile de makamda görüştü.
Valilik görevini sembolik olarak devir alan öğrenci Mehmet Onur Koç, “Barışın egemen olduğu bir dünya isterim” diyerek, taleplerini özetle şöyle sıraladı:
“Daha fazla oyun alanları, daha fazla spor yapabilecek alanlar. Oyun oynayabileceğimiz park sayısının arttırılmasını istiyorum. Hem eğlence,hem de spor yapabilecek alan sayısının arttırılmasını istiyorum.”
Büyük şehir belediye başkanı Ahmet Çakır’ı telefonla bağlatıp konuşan sembolik vali öğrenci, yeşil ve spor alanlarının arttırılmasını istedi.
Emniyet Müdürü Nuri Uluayak’ın da telefonla bağlanmasını isteyen Koç, Uluayak’ın valilik binasında olduğu söylenince makama davet etti. Koç, emniyet müdüründen okul önlerinde daha fazla güvenlik önlemi alınmasını talep etti.
Uluayak ise, “Sayın valimizin emirleri doğrultusunda gereken yapılacaktır” dedi.
Kaynak: iha