Malatya Beydağı Devlet Hastanesi yerinde imar deşikliği yapılması için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne başvuru yapıldı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, merkez ilçe Battalgazi Başkanı Abdulvahap Ayzabar, belediye meclis üyeleri ve parti yöneticileriyle birlikte Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne başvuru yaparken müdürlük binası önünde basın açıklaması yaptı.
CHP Malatya il başkanı Enver Kiraz, Beydağı Devlet Hastanesi yerinde imar deşikliği yapılması ile ilgili itirazımızı daha önce ifade etmiştik. Resmi başvuru için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne başvuru için buradayız” diyerek, daha sonra özetle şunları söyledi:
“Beydağı Devlet Hastanesi yerinde imar değişikliği yapılıp, sağlık tesisi yeri iken ticari ve konut alanı olarak TOKİ’ye devir ediliyor. Yoğunluk da arttırılıyor. Bu da çok katlı binaların yapılabileceği anlamına geliyor. İmar planı yapılırken, Malatya Belediyesi’ne danışılmamış. Bu alan, ticari ve konut alanı olursa, burası araç ve insan trafiği açısından sorunlar oluşturulmuş olacak. Yoğunluk karşısında yeşil alan bırakılmamıştır. Talebimiz bu bölgenin sağlık tesisi olarak kalmasıdır. Kalan alanın yeşil ve dinlenme alanı olarak edğerlendirilmelidir“
Kiraz, “Eğer resmi kurumlardan sonuç alamazsak konuyu mahkemeye taşıyacağız” dedi.
Kaynak: iha