Hakkari Şemdinli İlçesinin Derecik Köyü'nde 3 yıldır Beden Eğitimi Öğretmenliği yapan Malatya’lı Murat Öter, ilk okul öğrencileri arasında futbol turnuvası düzenleyerek, öğrencilere Malatyaspor forması hediye etti.
Hakkari’de “Bir Kitapta Sen Al” kampanyasıyla, üniversiteye hazırlanan gençlere bedava kitap dağıtan Murat Öter, Derecik Köyü'nde ilk okul öğrencileri arasında futbol turnuvası düzenleyip, Malatyaspor forması dağıttı.
Derecik Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Murat Öter, "Burası Derecik. Tam anlamıyla Irak sınırı. Buradaki çocuklar bundan 2 yıl öncesine kadar top sesleri altında çocukluklarını yaşamaya çalışıyorlardı. Şimdi barış süreci sayesinde güzel bir ortam var. Ancak bu topraklar çocukların yalnızlaşmasına kendisini ötekileştirmesine çok müsait bir yer. Bu anlamda sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere büyük önem veriyoruz. Bu anlamda futbol turnuvasını ikinci defa düzenliyoruz. Amacım çocukların başka illerden kendilerini düşünen insanların var olduğunu bilmeleri. Çünkü başka illerdeki insanlarla gönül bağı kurabilirlerse vatanının her yerinde yaşayan insanları sevebilir, dostluk ve kardeşliğin anlamını tam anlamıyla yaşatabilirler" dedi.
Bu organizasyonda kendilerini maddi manevi yalnız bırakmayan Yeni Malatyaspor Basın Sözcüsü Enes Perçin’e teşekkür eden Öter, “Bu turnuvayı yapmak istediğimde Malatyalı insanların duyarsız kalmayacağını biliyordum. Yeni Malatyaspor Kulüp Basın Sözcüsü Enes Perçin’i aradım. Her şeyiyle yanımızda olacaklarını belirtti. Hakkari’de ki öğrencilere Malatyaspor forması giydirmek, onların o gözlerinden mutluluğu görmeyi ve onları düşünen birilerinin olduğunu bilmelerini istediğini belirtti. Bu konuda Enes Perçin’e teşekkürlerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı.
Kaynak: iha