23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 94’üncü yılı coşkuyla kutlanıyor. Manisa Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen kutlama programında Manisalı çocukların gösterileri büyük beğeni topladı.
Sabah çelenk sunumu, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan 23 Nisan Kutlama programı birbirinden renkli gösterilere sahne oldu.
Öğrencilerin okuduğu şiirler, yedi bölge ve Balkan oyunları gösterisi, dünya çocukları koreografisi, cimnastik gösterisi ve finalde bayrak gösterisi katılımcılardan büyük alkış aldı.
Kutlama programına Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, daire müdürleri, veliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Törenin sonunda Vali Savaş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ergün programı hazırlayan öğretmenleri tek tek kutlayarak tebrik etti.
Gün boyunca sürecek olan etkinliklerde Cumhuriyet Meydanında çocuklar için ‘Moli bir balık hikayesi’ kukla oyunu, ‘Sevimli Hayvanlar’ atölye çalışması, ‘Şirinler’ çocuk oyunu ve Çocuk Şarkıları konserleri ile devam edecek.
Kaynak: iha