Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bulunan Özel Öğretim Şube Müdürlüğü ve Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürlüğü, Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursu Direksiyon sınav sorumlusu yetiştirmek amacıyla kurs açtı. Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu’nda 96 saat süren kursa 90 personel katıldı. Kurs öncesi bütün kursiyerler güvenli araç kullanımı kursundan geçti. Teorik eğitimi alan kursiyerler uygulamayı pistte yapacak.
Kursla ilgili açıklamada bulunan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Fevzi Yüksel, “Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursu Direksiyon sınav sorumlusu yetiştirmek amacıyla Özel Öğretim Şube Müdürlüğümüz ve Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürlüğümüzün birlikte ortak koordinasyonunda açıldı. Daha önce bu kursumuz 120 saat olarak planlanmıştı. Ama genel müdürlüğün yeni modül programı çerçevesinde 96 saat olarak uygulandı. Bu 96 saatlik kursun içerisinde 8 saat iletişim, 16 saat ölçme ve değerlendirme, 32 saat trafik kuralları ve 8 saatte güvenli araç kullanımı yani bizzat uygulama. Kursa 90 kişi katıldı. Kursa katılan arkadaşlarımızın hepsi kursa başlamadan önce güvenli araç kullanımı kursundan geçti. Yani her bir arkadaşımıza araç kullandırdık. Normal sınav yaptığımız parkurda araçlarını kullandılar ve bu araç kullanımı neticesinde de başaralı olan bütün arkadaşlarımız kursa devam etme hakkı elde etmiş oldu. Dolaysıyla bizim Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyette bulunan Halk Eğitim Merkezimiz talep olan her alanda kurs açmaya devam ediyor” dedi.
Bu yıl Halk Eğitim Merkezi’nde 900’den fazla kurs açtıklarını kaydeden Fevzi Yüksel, “Dolaysıyla bu kurslar daha çok istihdama yönelik kurslardır. Yani insanların geçimlerini temin etmeye yönelik kurslar olup, bu noktada talep geldiği müddetçe de bu kursları açmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Yüksel, kursun teorik kısmının sona erdiğini, uygulama kısmının pistte devam edeceğini vurguladı.
Kaynak: iha