Manisa Kadın Kooperatifi, ev hanımlarına yönelik faaliyete geçirdiği Kadın El Sanatları Merkezini açtı. Ev hanımlarının boş zamanlarında bir hobi olarak yaptıkları el emeği göz nuru eserler bundan sonra ev hanımlarına gelir kapısı olacak.
Ege Mahallesi Borsa Caddesi’nde Kadın El Sanatları Merkezi açıldı. Açılışa Manisa Vali Yardımcısı Mehmet Yüce, Manisa Valisi Abdurrahman Savaş’ın eşi Hafize Savaş, Kültür Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, Kadın Kooperatifi Başkanı Nilgün Beşirik ve kooperatif üyesi kadınlar katıldı.
Yöresel ürünlerin üretilip pazarlanacağı el sanatları merkezini Manisa İl Özel İdare’sinden aldıkları yardımla kurduklarını açıklayan Kooperatif Başkanı Nilgün Beşirik, kadınların üretimde bundan sonra profesyonelliğe geçeceğini söyledi. Kadınların evlerinde üretim yaptıklarını ancak bunları pazarlama fırsatı bulamadıklarını kaydeden Beşirik şöyle konuştu:
“El Sanatları Merkezi sayesinde kadınlar burada birlikte üretecek ve birlikte satacak. Kültürümüzü ve turizmimizi oluşturan yöresel ürünleri profesyonelce üretmek için makinelerimiz geldi. 5 makine alabildik. El sanatları ve yöresel ürünlerin profesyonelliğe geçişinin ilk adımını yapıyoruz. Daha kaliteli ürünler üretmek için merkezimizi açtık.”
Merkezde hediyelik eşya, duvar süsleri, çeyizlik ev eşyası, yöresel takı ve gıda ürünlerinin üretilip pazarlanacağını anlatan Beşirik, 60 kadın ortaklarının Kadın El Sanatları Merkezi’nde, kentin kültürünü yansıtan ürünler üreteceklerini ve yerel yönetimlerin yardımı ile üretilen ürünlerin fuarlarda satılacağını söyledi.
Beşirik’in konuşmasının ardından kurdelesi kesilerek hizmete giren Kadın El Sanatları Merkezi katılımcılar tarafından gezildi.
Kaynak: iha