Soma Belediyesi Halk Oyunları Kulübü tarafından açılan Halk Oyunları Kursuna katılan 150 minik öğrenci 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında muhteşem bir gösteri sundu.
Soma Linyit Spor Salonu’nda gerçekleştirilen Minik Yüreklerin Zeybek gösterisine Soma Belediye Başkan Yardımcısı Sabır Tuna, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Altunsoy, Şube Müdürleri, öğrenciler, öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Soma Belediyesi Halk Oyunları Eğitmeni Ahmet Sis çocukların yeryüzünün en değerli varlıkları olduğunu belirterek, “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ülkemizde olduğu gibi Somamızda da her yıl büyük coşkuyla kutlanmaktadır. Bizler de Soma Belediyesi olarak Halk Oyunları kursumuza katılan 150 minik yürekle beraber bu coşkuyu sizlerle paylaşmak istedik. Bu organizasyonun gerçekleşmesinde desteklerini esirgemeyen başta Kaymakam Mehmet Bahattin Atçı’ya Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene’ye teşekkürlerimizi arz ediyoruz” dedi.
Yapılan konuşmanın ardından 5 okuldan toplam 150 minik öğrencinin sergilediği Zeybek gösterileri katılımcıları adeta büyüledi.
Kaynak: iha