Mardin ve Kızıltepe'de görev yapan yerel ve ulusal basının temsilcileri, öğrencilik yıllarında öğretmenliklerini yapan Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bahçıvancı'yı makamında ziyaret etti.
Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Nezir Güneş'in de bulunduğu ziyarette gazeteciler öğrencilik yıllarından beri üzerlerinde büyük emekleri olan ve halen İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan İbrahim Bahçıvancı ile bir süre görüştü. Kendisini ziyaret eden öğrencilerinin çok kutsal bir meslek ifa ettiğini ve elde ettikleri mesleki başarılarıyla gurur duyduğunu her fırsatta dile getirdiğini belirten İbrahim Bahçıvancı, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek duygusal anlar yaşadı. Ziyaret sırasında Gazeteci Adnan Koçhan, İsmail Aydoğan ile Mehmet Aslan çocukluk yıllarına öğretmenleri olan İbrahim Bahçıvancı ile ilgili anılarını anlatırken hem duygusal, hem de neşeli anların yaşanmasına neden oldu. Ziyaret sırasında duygularını dile getiren Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Nezir Güneş, İbrahim hocanın eğitimciliği kadar çok değerli bir idareci olduğunu söyledi. Batman'da okuduğu için İbrahim hocanın öğrencisi olmadığını ancak, güçlü kişiliği ve idareciliğini yakından takip ettiğini belirten Güneş, "İbrahim Bahçıvancı hocamızın öğrencisi olmadık ancak onunla ilgili gittiğimiz her yerde güzel anıları dinleme fırsatımız oluyor. Her il veya ilçede iyi eğitimciler ya da ünlü öğretmenler vardır. Mardin'de de İbrahim hocamız da iz bırakmayı başaran eğitimcilerden biridir. İbrahim hoca, disiplinli ama aynı zamanda o derece de babacan bir yapıya sahiptir. Öğrencilerini çok sevdiği, öğrencilerinin de onu sevdiğine her fırsatta şahit oluyoruz. Eğitimcilik gibi güzel bir mesleğe hayatını adamış, eğitim gönüllüsü insanların ne denli önemli bir misyon üstlendiklerini çok iyi bilinmesi gerektiğini düşünüyorum. Eğitime adanmış hayatlar bizim için çok değerlidir. Bugün burada, bu kutsal mesleğe yıllarca hizmet ederek, aralarında meslektaşlarımızın da olduğu çok değerli öğrencilerin yetişmesine emek vermiş hocamızı ziyaret ederek kendisine duyduğumuz saygıyı da bir anlamda dile getirme fırsatı bulduğumuz için mutluyuz" dedi.
Gazetecilere ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Bahçıvancı, eğitimciliği, öğretmenliği ve idareciliğin en önemli öğesinin insan odaklı bir meslek olduğunu ifade ederek, bu mesleği severek yapmaya devam ettiğini ve bundan sonra da aynı inançla hizmetlerine devam edeceğini söyledi.
Kaynak: iha