Mardin’de kanadı kırık halde bulunan yavru kartal yapılan ilk müdahalenin ardından tedavisinin devamı için Şanlıurfa’ya gönderildi.
Mardin İstasyon Mahallesi'nde kanadından yaralı halde vatandaşlar tarafından bulunup Orman Su İşleri Müdürlüğü görevlilerine teslim edilen 6 aylık yavru kartal, yapılan ilk müdahalenin ardından Şanlıurfa’ya gönderildi. Yavru kartalın sol kanadındaki yarasından dolayı uçamaz halde vatandaşlarca bulunarak kendilerine ihbar edildiğini belirten Mardin Orman Su İşleri İl Şube Müdürü Mustafa Altıntaş, “Yavru kartalın haberini alır almaz, belirtilen adrese gittik ve yavru kartalı aldık. Muhtemelen kanadını sivri bir yere çarpmış. Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne ait hayvan barınağından sorumlu veteriner hekim Osman Karahan'a teslim ettik. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından yavru kartalı hep birlikte et ile besledik. Yavru kartalın tekrar doğaya salınabilecek duruma gelebilmesi için tedavisinin 15. Bölge Müdürlüğü'ne bağlı olan Şanlıurfa Hayvan Rehabilitasyon ve Tedavi Merkezi'ne tedavisinin devamı için gönderiyoruz” dedi.
Mardin belediyesi bünyesinde görev yapan sorumlu veteriner hekim Osman Karahan ise, yaralı halde kendilerine getirilen yavru kartala gerekli ilk müdahalenin yapıldığını, tedavisinin devamı için daha iyi imkanlara sahip olan Şanlıurfa’ya gönderdiklerini söyledi.
Kaynak: iha