Mardin'in Kızıltepe ilçesinde faaliyet yürüten Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Gençlik Kolları kitap toplama ve dağıtma kampanyasına aralıksız devam ediyor.
Kızıltepe STK Platformu bünyesinde kurulan Genlik Kolları, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden alınan izin çerçevesinde başlatılan kitap toplama kampanyasında yaklaşık 10 bin kitap topladı. Kampanya ile ilgili yazılı bir açıklama yapan STK Platformu Başkanı Mehmet Şerif Öter, “Bu çalışmalarının tüm gençlerimize örnek olmasını istiyoruz. Yapılan bu çalışmalarla zaman içinde STK Platformu'na bağlı Gençlik Kolları güçlenecek, değişik faaliyetlerle topluma faydalı işlerde bulunacak. Biz de gençlerimizin zamanlarını boşa harcamamalarını önlemek için onlara destek vereceğiz” dedi.
STK Platformu Gençlik Kolları Başkanı Onur Duva ise gençlik kolları olarak en büyük hedeflerinin kültürlü, bilgili bir gençliğin oluşması olduğunu söyledi. Duva, "Bilgisiz bir gençlik geleceği inşa edemez. Bilgi sahibi olmanın yolu kitap okumaktan geçiyor. Biz de bu düşünceyle ilk proje olarak kitap kampanyası başlattık. Şimdiye kadar yaklaşık 10 bine yakın kitap topladık. Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün tespit ve önerileri doğrultusunda kütüphanesi olmayan veya kitap ihtiyacı olan okullarımıza topladığımız kitapları gönüllü bağışlıyoruz. Bu çerçevede Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Aslan ile birlikte 2 bin kitap Bozhöyük köyü ilk öğretim okulunun kütüphanesine teslim ettik. Bundan sonra da çalışmalarımız devam edecektir“ şeklinde konuştu.
Kaynak: iha