Özel İzmir Amerkan Koleji, Mardin'in Derik ilçesindeki Ballı Köyü İlköğretim Okulu öğrencilerine kırtasiye malzemesi, giysi ve ayakkabı yardımı yaptı.
Ballı Köyü İlköğretim Okulu'na gelen Özel İzmir Amerikan Koleji öğrenci ve öğretmenlerinden oluşan 26 kişilik grubu, Okul Müdürü Mehmet Reşit Demir, Müdür Yardımcısı Abdulhalim Karabat ve öğrenciler karşıladı. İzmir Amerikan Koleji öğrencisi Elif Ulusan ve İlayda Gündüz'ün organize ettiği Türkiye'nin yedi bölgesini anlatan Ballı Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri ile birlikte bir şarkılık gösteri düzenledi. Kolej öğretmen ve öğrencileri ile Ballı Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri ve köylüler halay çekerek gönüllerince eğlendi. Kasım ayında öğrenci arkadaşları Elif Ulusan ve İlayda Gündüz ile birlikte bu projeye başladıklarını kolej öğrencisi Berfin Necimoğlu, çok duygulandığını söyledi. Necimoğlu, "Okulumuzun ve Bostanlı Interact Kulübü başta olmak üzere bir çok farklı kulübün yardımı ile dedemin doğup büyüdüğü Ballı İlköğretim Okulu'nu ziyaret ederek her bir öğrencisine kırtasiye malzemesi, giysi ve ayakkabı temin ettik. Biz Mardin'e kardeşlerimize, teyzelerimize, amcalarımıza geldik. Biz daha önce adını bile duymadığımız akrabalarımızı, ailemizi, tarihimizi görmeye geldik" dedi.
Kolej öğrencisi İlayda Gündüz ise burada bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi. Gündüz, "Tarih kitaplarında hiç bahsedilmeyen bölgeyi öğrenmeye geldik. Geçmişte ya da günümüzde var olmuş, var olan ön yargılarının ne kadar yersiz olduğunu öğrenmeye geldik. Biz Mezapotamya’nın incisi, asırlar boyu farklı farklı kahramanlara ev sahipliği yapmış saklı bir cevheri ve onun içinde yaşayan sayısız değerli insanı görmeye geldik" ifadelerini kullandı.
Elif Ulusan adlı öğrenci de Mardin'e hayran kaldığını söyledi. Ulusan, "Dar’ül Zaferan Manastırı ile başladığımız turumuza Dara Harabeleri ve Kasımiye Medresesi ile devam ettik. Mardin merkezdeki tarihi ve kültürel mirasları gezerek ve tanıyarak, Hasankeyf sonra da Midyat turu yaparak gezimizi daha geniş bir platforma oturttuk. Yüzyıllardır bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış bu bölgeyi bir değil, birden fazla pencere ve bölgeden gördük" şeklinde konuştu.
Ballı Köyü İlköğretim Okulu öğrencilere verilen yardım paketlerinin ardından Okul Müdürü Mehmet Reşit Demir ve Müdür Yardımcısı Abdulhalim Karabat, okullarını ziyaret ederek öğrencilerine yardımlarda bulunan Özel İzmir Amerikan Koleji öğrencileri Berfin Necimoğlu, İlayda Gündüz ve Elif Ulusan başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederek birer plaket verdi.
Kaynak: iha