Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti'nde düzenlenen medya meclisine konuk olan Vali Ahmet Cengiz, gazeteci ve yazarlarla bir süre sohbet etti.
Vali Cengiz, merkeze alınması ile ilgili olarak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Vali Cengiz, Mardin’de halkın gönlünde yer etmenin kendisi açısından çok anlamlı olduğunu belirterek, "Güzel hizmetler yapmaya çalıştık. Maddeler halinde yapacaklarımızı yazıp yol haritasını çıkardık. Çalışmalarımızda meyveler tomurcuk halindeydi tam meyvesini verecekken böyle oldu. Bizler de hayırlısı diyerek önümüzdeki çalışmalara bakacağız. Geçen gün birkaç ilçeye gittim. Orada yapacağımız daha çok şeyin olduğunu gördüm. Ben boş kalmam. Emekliliği de düşünmüyorum. Mardin’de öncelikli sorunlarımızın başında eğitim geliyor bu konuda yaptığımız çalışmalar oldu bunun meyvesini önümüzdeki günlerde YGS ve SBS'de alacağımız başarılarla taçlandıracağımızı düşünüyorum. Mardin’de turizm adına güzel çalışmalarımız oldu bunların başında Minia Mardin projemiz son aşamasına geldi. Bu projemizde Mardin’deki tarihi mekanların birebir oranlı ölçüsü ile Minia Türk’deki gibi maketlerini yapıyoruz. Bu maketleri de Kasımiye Medresesi'nin terasında sergileyeceğiz. Bu projemizi Ressam İsmet Yedikardeş’le yürütüyoruz. Bilim Müzemiz projemiz devam ediyor. Kalemizin turizme açılması için dün İsveç’ten gelen heyetle ilk kazmayı vurduk. Diyarbakır Kapı ve Cumhuriyet Meydanında projelendirdiğimiz otopark çalışmalarımız, hızlı tren projesi, Birinci ve İkinci Cadde arasında ring atacak hafif raylı sistemimiz gibi birçok çalışmamız yeni valimizin devam edeceği projeler" dedi.
"HİÇBİR KURUM VE KİŞİ İLE KAVGALI OLMADIK"
Mardin’de kaldığı süre zarfında herkesle barışık olmaya ve hiç kimseyle kavga etmemeye özen gösterdiğini ifade eden Vali Cengiz, "Kendi denetimlerimde bile cezalandırma yerine özendirmeyi ödüllendirmeyi esas aldım. Bu şekilde de verim aldığımı düşünüyorum. Merkeze alındığımı öğrenen Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ahmet Türk bile beni arayarak üzüntülerini dile getirdi. Sayın Ahmet Türk’le aramızda bir sorun varmış gibi görünse de aslında seçimden öncede sonrada kendisi ile birebir görüşerek il özel idarenin taşınmazları hakkında kendisine bilgi vermiş ve konuşmuştuk. Kendisine ulaştırılan ve gerçeği yansıtmayan bazı rakamlar konusunda da işin doğrusu polemik konusu olmaması için açıklama ihtiyacı duymadık" diye konuştu.
GAZETECİLERDEN TEŞEKKÜR
Vali Cengiz’in konuşmasının ardından Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti adına bir konuşma yapan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yüksek İstişare üyesi Gazeteci Kadir Üründü ise, "Valim eğitim, sağlık, turizm ve ulaşım konusunda imza atmış olan valilerimizden birisidir. İcraat yapan insanlar ya eleştirilir ya da takdir edilir. Bizlerde yeri geldi sayın valimizin çalışmalarını eleştirdik yada takdir ettik. Ama eleştirilere daima mütevazilikle yaklaşan sayın valimiz basın camiasının da doğru ve hızlı bilgi akışını sağlayabilmek adına 24 saat gerek telefonla gerekse şahsen daima ulaşılabilir olmuştur. Kendisine Mardinli gazeteciler adına çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.
Vali Cengiz'in Perşembe günü kentten ayrılacağı öğrenildi.
Kaynak: iha