Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, bir mesaj yayınlayarak, İstanbul’un fethinin 561. yıldönümünü kutladı.
Mesajında, 29 Mayıs 1453 tarihinde İstanbul’un Fatih Sultan Mehmet tarafından zorlu bir mücadele sonucunda fethedildiğini belirten Başkan Kocamaz, “Fatih Sultan Mehmet Han ve ordusu, ‘İstanbul mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan; o ordu ne güzel ordudur’ Hadis-i Şerif’iyle Peygamber Efendimizin övgüsüne mazhar olmuştur. Fetihten önce, ‘Biz toprakları değil, gönülleri fethetmeye gidiyoruz’ diyen Fatih Sultan Mehmet Han, şehir halkını adalet ve hakkaniyet içinde yönetmiş, bütün insanlığa ışık tutmuştur. Yaşadığımız yüzyılda, Fatih Sultan Mehmet Han’ın 561 yıl önce gösterdiği bu sevgi ve hoşgörü iklimine insanlığın büyük ihtiyacı vardır. Şanlı tarihimizin en güzide sayfasında yer tutan 1453 İstanbul’un fethini, gelecek nesillere gurur duyarak anlatabilmek, bizlere düşen en büyük görevlerden bir tanesidir” dedi.
1453 İstanbul'un fethinin 561. yıldönümünün bütün millet için kutlu olmasını dileyen Kocamaz, “İstanbul’u fethederek çağ açıp, çağ kapatan Fatih Sultan Mehmet Han’ı, fetihe katılan şehit ve gazilerimizi, tarih boyunca vatan, millet ve bayrak uğruna canlarını vermekten çekinmeyen bütün şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.
Kaynak: iha