Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, işini doğru yapan, evine helal lokma götüren hiçbir çalışanın ekmeğiyle oynamayacağını belirterek, “Ancak, bizim yönetim tarzımıza ayak uyduramayan personelle de yollarımızı ayırırız. Nitekim daire başkanlarının büyük bir kısmında bunu gördük ve kendileri de görevden aflarını talep ettiler” dedi.
MHP Anamur Kadın Kolları Başkanı Alime Yiğit ve Yönetim Kurulu üyeleri, Başkan Kocamaz’ı ziyaret ederek, ‘hayırlı olsun’ dileklerinde bulundular. Ziyarette, kadın kolları üyeleri ile sohbet eden Kocamaz, görevlerinden ayrılan daire başkanlarıyla ilgili de ilk kez konuştu. Uzun bir seçim sürecinden sonra amaçlarına ulaştıklarını vurgulayan Kocamaz, “Ancak, işimiz daha yeni başlıyor. Yenice’den Kaledran’a kadar bütün vatandaşlarımızı mutlu etmeli ve güvenlerini boşa çıkarmamalıyız” ifadelerini kullandı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin henüz kurumsal bir kimlik kazanmamış olduğu eleştirisinde bulunan Kocamaz, “Belediyede maalesef her anlamda geri kalmışlık söz konusu. Bu geri kalmışlığa karşı mücadele ederek belediyeyi önce düzlüğe, sonra da yukarılara çıkarmak zorundayız. Bunun için de gece-gündüz demeden çalışmak durumundayız” diye konuştu.
Belediyede görev yapan kadrolu personel giderinin 20 milyon lirayı aştığını kaydeden Kocamaz, buna yeni yasa ile il özel idaresi ve kapatılan belde belediyelerden gelen işçi giderlerinin de eklendiğini kaydetti. Belediyede şu anda 3 bine yakın taşeron işçi çalıştığının göründüğünü dile getiren Kocamaz, şöyle devam etti: “Ancak, bu işçilerden de tam anlamıyla verim alınamadığı tespit edilmiştir. İşini doğru yapan, evine helal lokma götüren ve belediyeye verimli olan hiçbir çalışanın ekmeğiyle oynamayız. Ancak bizim tempomuza ve yönetim tarzımıza ayak uyduramayan personelle de yollarımızı ayırırız. Nitekim daire başkanlarının büyük bir kısmında bunu gördük ve kendileri de görevden aflarını talep ettiler. Onların yerine gelecek olan arkadaşlarımız da tempomuza ayak uyduramazsa onlar da gider. Belediyede kimsenin yeri garanti değil. Çünkü bizim adam kayırmacılık ve yandaşçılık gibi bir anlayışımız bugüne kadar olmadı, bundan sonra da olamaz.”
İşsizliğin Mersin’in en büyük problemi olduğunu da belirten Kocamaz, sorunun çözümü için iş adamlarının Mersin’de yatırım yapmalarının önünü açmak zorunda olduklarının altını çizdi. Vatandaşa verdiği her sözün arkasında olduğuna vurgu yapan Kocamaz, vatandaşların mağdur olmamaları için ilçe belediyeleri ile bir anlaşma yaptıklarını ve sistemi tam anlamıyla oturtuncaya kadar belde ve köylerin hizmetlerinin ilçe belediyeleri tarafından yapılacağını, sonrasında mahsuplaşmaya gidileceğini anlattı.
Seçimin bittiğini, ancak önümüzdeki yıl genel seçimlerin olduğunu anımsatan Kocamaz, “Yoğun bir seçim sürecinden başarıyla çıktık. Biraz dinlendik ve en kısa zamanda önümüzdeki genel seçimler için çalışmak zorundayız. Çünkü ülkenin içinde bulunduğu durum, tek başına bir MHP iktidarının olması gerektiğini gösteriyor. Bunun için de çok çalışmak zorundayız” dedi.
Kaynak: iha