Mersinli sporcu Ahmet Özçiçekçiler, Marmaris’te yapılan Yıldızlar Türkiye Taekwondo Şampiyonası’nda 41 kiloda Türkiye Şampiyonu oldu.
Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yıldızlar Türkiye Taekwondo Şampiyonası 20-25 Mayıs 2014 tarihleri arasında Muğla Marmaris’te yapıldı. Şampiyonaya 167 sporcu katılırken, Mersinli sporcu Ahmet Özçiçekçiler, toplam yaptığı 8 maçın 4’ünü arka arkaya sayı nakavtı ile aldı. Final maçında ise teknik nakavt yaparak Yıldızlar Taekwondo Şampiyonası’nda Türkiye Şampiyonu olan Özçiçekçiler, bu yıl yapılacak olan Yıldızlar Dünya Taekwondo Şampiyonası’nda Mersin’i temsil etmeye hak kazandı.
Şampiyon sporcu Ahmet Özçiçekçiler, aldığı başarıdan çok mutlu olduğunu belirterek, “Bu başarıda en büyük pay sahibi 4. kademe Taekwondo Antrenörü Mustafa Dolaş olmuştur. Benim Türkiye şampiyonluğundan sonraki hedefim dünya şampiyonluğunda elimden gelenin en iyisini yaparak ilimize ve ülkemize altın madalya kazandırmak. Bunu başaracağıma da inanıyorum. Desteklerini üzerimden eksik etmeyen aileme de çok teşekkür ediyorum” dedi.
Antrenörü Mustafa Dolaş ise sporcusunun bu yıl ve ilerleyen yıllar içerisinde Mersin, Türkiye’ye ve taekwondo camiasına gelecekte çok büyük başarılar getireceğine inandığını kaydederek, “Ahmet Özçiçekçiler’in almış olduğu başarı bizleri onurlandırdı. Bu yıl düzenlenecek olan Yıldızlar Dünya Taekwondo Şampiyonası’na daha iyi hazırlanarak ilimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Ben emeği geçen Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü teşkilatımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Kaynak: iha