Bir süredir Ordu’nun sorunlarını yazmaktayım; bu kez de sıra Mesudiye’den Perşembe Yaylasına geliştirilecek vasıflı bir yolun  çok gerekli ve lüzumlu olduğunu düşünmekteyim; özellikle eko turizmin (doğa turizmi); geliştirilmesi anlamında bu konunun son derece önemli olduğunu; ayrıca yapılacak vasıflı bir yolla Mesudiye Perşembe Yaylası üzerinden Tokat’ın Başçiftlik;  Niksar bağlantısı sağlanacak; ayrıca Perşembe Yaylası üzerinden Çamiçi (Niksar Yaylası )  bağlantısı da  sağlanabilecektir. Bu bağlantıların finansmanıda yaylaların birleştirilmesi projesi kapsamında DOKAP  tarafından sağlanabilir.

Eğer böyle bir yol bağlantısı sağlanırsaki bu Mesudiye’den (Sarıca Mahallesi civarından)

başlayarak, belki belirli ölçütlerde Tokat İl sınırları içinde de kalabilir. Yapıldığında Mesudiye Keyfalan Yaylası;  Koyulhisar (Sivas İlçesi ) Eğriçimen Yaylası, Perşembe Yaylası, Korgan Kumru Yaylaları da birbirine bağlanmış olur. 

      Bu bağlantı yapıldığında Giresun Yaylalarından;  Çambaşı Yaylası üzerinden Mesudiye; devamında Perşembe Yaylası üzerinden Çamiçi Yaylası;  ve Başçiftlik İlçesi üzerinden Niksar bağlantısı sağlanmış olur.

      Bu bölge eko turizm anlamında çok güzel bir yapıya sahiptir.  Dolasıyla özellikle doğayı daha iyi tanımak, görmek isteyen turistleri çekebileceğini düşünmekteyim. Ayrıca Mesudiye’yi ulaştırma anlamında yukarıda anlatmaya çalıştığım birçok bölgeye bağlayacaktır; Mesudiye’den büyük şehirlere  ayrı bir bağlantı  oluşturacak;  ve Mesudiye’yi çoklu seçenekli bir ulaştırma merkezi durumuna getirecektir.

       Vasıflı bir ulaştırma sistemi olmadan turizmden ve tarımsal üretimlerin çeşitlendirilip; artırılması mümkün görünmemektedir. Özellikle tarımsal üretimlerin yerinde pazarlanması ve tüketilmesi turizmle mümkündür. Eğer anlattığımız bölgede güzel bir ulaştırma sistemi  kurabilirsek;  turizmden beklenen talep gelecek; bu durum yeni iş yerleri ve alanları ortaya çıkaracaktır.  Buda bölgede refahın artmasına;  gelir düzeyinin  yükselmesini  sağlayacaktır.