Sayın eğitimci yazar ve öğretmen Mahiye Morgül'ü Rize'de tanımayan yoktur. O bir eğitimci, yazar ve bir öncüdür. Karanlıklarda bırakılmak istenen Türk milletine düşmanlarını tanıyacak onların faaliyetlerini bozacak Müslümanlığı ve Müslümanların son kalesi Anadolu'yu koruyabilecek uyanıklığı yaymak için gece gündüz çalışmaktadır. Biz de kendisini hayran  hayran seyrediyoruz. İnternette dağıtımı yapılan bir yazısını özetliyorum. Ve sunuyorum.

MEB Lağvedilirken Tarihe Not Düşmek İçin Oradaydık

 

İlkokul 1. sınıflarda okutulan Okuma Yazma ve Türkçe Ders kitaplarındaki ayıplı cümlelerin kaldırılması için Milli Eğitim Bakanlığına şikâyet dilekçeleri vermeye devam ediyoruz. 500’e yakın imzamız oldu. Bugün dördüncü grup imzalı dilekçemizi MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğüne verdik. MEB’nın önünde yaptığımız basın açıklamasıyla da bu tarihi anı belgeledik.

Bakan Ziya Selçuk’un son açıklamalarıyla bizim şikâyetlerimiz bir noktada kesişmektedir. Sayın Selçuk 16 Mart’tan itibaren tüm okulların tatil edildiğini, evde internet üzerinden uzaktan öğrenme sistemine geçildiğini ilan etti. Açıkçası öğretmensiz öğrenme başlatıyoruz dedi. Başlatıyoruz dediği tarih çok önemlidir.

16 Mart, kız ve erkek Öğretmen Okullarının 1848’de kurulduğu günden beri kutladığımız gündür. Marşıyla da ünlüdür:

Alnımızda bilgilerden bir çelenk

Nura doğru can atan Türk genciyiz

Yeryüzünde yoktur olmaz Türk’e denk

Korku bilmez soyumuz

Candan açtık cehle karşı bir savaş

Ey bu yolda ant içen genç arkadaş

Öğren öğret hakkı halka gürle coş

Duma durma koş

Şanlı yurdum her bucağın şanla dolsun

Yurdum seni yüceltmeye antlar olsun...

            Bestesiyle de çok yürek veren bir marştır.

Öğretmenlik kutsal meslekti, 172 yıl sonra bugün dijital öğrenme geldi, kutsal öğretmenlik tarih oluyor! Yani artık okul öğretmeni yetiştirmeyi terk ediyoruz, okullar buharlaştırılırken evde öğrenme geliyor; zenginin çocukları özel kolejlerde, yoksulun çocukları evde... Devlet memuru olan öğretmen bundan sonra yok artık.

 

16 Mart 2020 Pazartesi gününden itibaren MEB’nın lağvedilişini gün be gün izleyeceğiz. 

           

Lütfen paylaşınız.

Mahiye Morgül

 

MEB lığı ile MSB harici bedhahlarımızın daima hedefi olmuştur. Olmaya devam ediyor. Çünkü Cumhuriyetimizin kuruluşunda bu iki bakanlık temel bakanlıklar olarak hizmet vermişlerdir. Dikkatlerinize sunarım ki sadece bu iki bakanlığın başında “MİLLİ” sözcüğü yer alır.

14 Mayıs 1950 tarihinden bu yana Atatürk'ün verdiği direktife göre gençlerimiz eğitilmiyorlar. Peki, Atatürk'ün hepimize TBMM ne ve hükumetlerine verdiği direktif nedir. Şudur: Çocuklarımıza ve gençlerimize vereceğimiz tahsilin sınırı ne olursa olsun, onlara her şeyden evvel milliyetine, Türkiye devletine, Türkiye Büyük Millet Meclisi ve hükumetine düşman olanlarla mücadele etme lüzumunu öğreteceksiniz. Fertleri bu mücadele sebepleri ve vasıtalarıyla donanmış olmayan milletler için, beka hakkı yoktur.” M. Kemal Atatürk

 14 Mayıs 1950 de başlayan  eğitimin yanlışlığı gaflet ve delaletle yürütülmesi nedeniyle Cumhuriyetimiz bir BEKA sorunu yaşamaktadır.

Çünkü, Fabrikalarımızı sattılar okullarımızı kapatıyorlar. Bütçelerimizi apaçık yapıyorlar.

Bu gün itibari ile bir ABD doları 6.330.000 TL oldu. İşte devlet olmamasının ve devletin ne olduğunu bilmeyen bir ekibin devleti yönetmesinin sonucu budur. Devletimize paramıza hazinemize biz sahip çıkmazsak eloğlu sahip çıkar.  14 Mayıs 1950 de başlayan gaflet dalalet ve hatta hıyanet sürüyor. Allah Türk milletinin yardımcısı olsun Türk milletine güç ve kuvvet versin. Bu yıkılma sürecini durdurma gücü versin AMİN