Muğlalı ikiz kardeşler Yamaç ve Doruk Sarısavran, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Muğla Hoca Efendi Halk Kütüphanesinde Ebru Sergisi açtı. Serginin geliri Menteşe’nin en uzak mahallelerinden Bozyer mahallesindeki İlkokula bağışlanacak.
Muğlaspor ve Muğla Barosu eski başkanlarından Mustafa Hükkamoğlu’nun torunları Yamaç ve Doruk Sarısavran, Ebru sanatı hocası Yavuz Merih Ulubey’den 6 ay Ebru sanatı kursu aldı. Kurs sonunda 29 eser yaparak sergi açtılar. Muğla Hoca Efendi Halk Kütüphanesi bahçesinde açılan sergiyi başta minik öğrenciler olmak üzere büyükler de ilgi gösterdi. 29 adet eser aynı zamanda satışa sunuldu. Satıştan elde edilecek gelirin tamamı Menteşe Bozyer Mahallesi İlkokulunun ihtiyaçları için harcanacak.
Ebru sanatı öğretici hocası Yavuz Merih Ulubey, Dumlupınar 2. Sınıfta okuyan ikiz kardeşlerin 6 ay süre ile kurs aldığını belirterek, “Her yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi ilkokul öğrencilerimize kurs veriyorum. Kursta ortaya çıkan eserler sergilenerek ihtiyaç olan okullarımıza gönderiliyor. 29 eser şu anda sergileniyor” dedi.
Kaynak: iha