Türk Eğitim Sen Milas İlçe Temsilcisi Adnan Karaağaç, sendika faaliyetlerini üyeleriyle birlikte taviz vermeden yürüttüklerinin altını çizerek, Muğla genelinde 13 ilçenin dokuzunda ve üniversitede yetkinin Türk Eğitim Sen’de olduğunu açıkladı.
Milas ve Muğla’da eğitim sendikaları içinde yetkiyi Türk Eğitim-Sen aldı. Türk Eğitim Sen İlçe Temsilcisi Adnan Karaağaç; “Doğruları korkmadan söyledik. Yanlışların üzerine inatla gittik. Gündelik menfaatlerin peşinde hiç koşmadık. Bu düşünceyi ilke edinenlere alanları bırakmadık. Şeref ve haysiyetlerinden taviz vermeyip, gerekirse rahatlarından taviz verenler; menfaatleri karşılığında şahsiyetlerini satmayanlar, hak sendikacılığın yiğit erleri sayenizde yine yetkili sendika olduk. Hepinize gönül dolusu teşekkürler.” dedi.
Memur Sendikaları Kanunu gereği yetkili federasyon ve konfederasyonların belirlenmesine yönelik sayımda, Muğla ve Milas’ta Türk Eğitim Sen eğitim iş kolunda çalışan üye sayısının çokluğu baz alınarak yetkili sendika oldu. Türk Eğitim Sen, Milas’ta 414 üyeye ulaştı. Eğitim Sen’in üye sayısı 342, Eğitim Bir-Sen’in 148 üyesi olduğu belirlendi. Türk Eğitim Sen Milas İlçe Temsilcisi Adnan Karaağaç, sendikalarına destek veren tüm üyelere teşekkür etti.
13 İLÇENİN 9'UNDA VE ÜNİVERSİTEDE YETKİ TÜRK EĞİTİM SEN’DE…
Sendika üye sayısı olarak diğer sendikaları geride bırakan Türk Eğitim Sen’in Muğla genelindeki 13 ilçenin 9’unda ve üniversitede önde ve yetkili sendika olduğunu ifade eden Karaağaç; “Türk Eğitim Sen olarak Bodrum’da 257, Dalaman’da 166, Fethiye’de 508, Köyceğiz 185, Menteşe 482, Ortaca’da 139, Yatağan’da 185 ve Milas’ta 414 üyeye ulaştık. Bu başarı cesaretin, çok çalışmanın ve haksızlıklar karşısında susmamanın sonucudur. İnandık ve başardık. Haksızlık karşısında susmadık. İnandığımız doğrulara çalışanlarımızı da inandırdık. Bu başarı sadece biz sendika temsilcilik heyetinin değil tüm üyelerimizin başarısıdır. Çünkü birlikte başardık. Zaten sendikacılıkta da birliktelik ve birlikte hareket etme vazgeçilmez unsurdur. Siyasi düşüncelerle sendikacılığı birbirine karıştırmadık. Kimsenin adamı olmadık. Doğruları korkmadan söyledik. Yanlışların üzerine inatla gittik. Gündelik menfaatlerin peşinde hiç koşmadık. Bu düşünceyi ilke edinenlere alanları bırakmadık. Mücadeleci, kararlı ve tutarlı temsilcilik heyetimizle Türk Eğitim-Sen'i Milas'ta ve Muğla genelinde başarıya taşıdık. Yüce Allah'ın izniyle bu başarıyı önümüzdeki yıllarda da devam ettirme azim ve kararlılığındayız.” dedi.
Adalet ve doğrunun siyasi iktidarlara göre değişmemesi gerektiğini sözlerine ekleyen Karaağaç açıklamasını şöyle sürdürdü: “Biz Milas Türk Eğitim-Sen olarak Hakkın, adaletin ve doğrunun, siyasi iktidarlara göre değişmemesi gerektiğini söylüyoruz. Her durum ve şartta hakkı haykırabilmenin cesaret ve inanç gerektirdiğini söylüyoruz. Başarısını başkalarının başarısına, gücünü başkalarının gücüne borçlu olanlar bilmelidir ki, yaslandıkları güç devrildiğinde, kendileri de devrilecektir. Yufka yüreklilerle çetin yolların aşılamayacağını biliyoruz. Doğruların ve hakkın acizlerin ve korkakların değil, koca yüreklilerin ve menfaati ayaklarının altına alabilenlerin omuzlarında yükseleceğini biliyoruz. Haklı mücadelemizde üyelikleriyle bize destek olan ve bizi güçlü kılan tüm üyelerimize çok teşekkür ediyoruz. Gönüllerinden sendika üyeliğini geçiren eğitim çalışanlarımıza bir kez daha sesleniyoruz. Gelin bu büyük ailenin mensubu olun. İnanın pişman olmayacaksınız. Sizlerle daha da büyüdüğümüzde ilkeli ve dürüst sendikacılığın farkını daha da iyi gösteririz. Her yıl daha da büyüyen bu aile sizleri de aramızda görmekten memnun olacaktır. Gönlümüz ve kapılarımız sizlere de sonuna kadar açıktır. Üyelikleriyle bize destek veren ve üye olmasa da gönülden bizi destekleyen tüm eğitim çalışanlarımıza Milas Türk Eğitim-Sen olarak tekrar teşekkür ederiz.”
Kaynak: iha