Ölüdeniz Kumburnu Plajına, Muğla Valiliği Melsa İşletmesi tarafından plaj kütüphanesi yapıldı. Türkiye'de ilk olan plajda kütüphanenin açılışını Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ve Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı birlikte yaptı.
Türkiye'de ilk olan plajda kütüphane Ölüdeniz Kumburnu Plajında açıldı. Muğla Valiliği Melsa İşletmesi tarafından işletilen Ölüdeniz Kumburnu Tabiat Parkı Plajına yaptırılan yerli ve yabancı turistlerin yararlanmaları için Türkçe, İngilizce ve Almanca kitapların bulunduğu kütüphane, Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Kaymakam Ekrem Çalık ve Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı tarafından hizmete açıldı. Çok sayıda kitabın yer aldığı kütüphaneden turistlerin yararlanabileceği bildirildi.
Ölüdeniz Kumburnu Melsa İşletmesi Genel Koordinatörü Muhammet Serttaş da kütüphanenin hizmete açılması nedeniyle yaptığı konuşmada plajda ilk kez kütüphane gerçekleştirdiklerini söyleyerek "Yaptığımız araştırmada bunun örneği Bulgaristan, Hollanda ve Fransa'da bulunuyor. Ölüdeniz plajında yaptığımız kütüphane ile dünyada dördüncü örneğini oluşturduk. Plajda okumak isteyen yerli ve yabancı turistlerimiz buradan istediği kitabı alıp okuyup yerine koyabilecek. Bu konuda ücret alınmayacak. Bu örneğin Türkiye'de ilk olduğunu belirtmek istiyorum" dedi.
Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık da Ölüdeniz Kumburnu Plajının dünyada markalaşma yolunda olduğunu belirterek şunları söyledi:"Şimdilik kütüphane küçük ama geliştirilerek büyütülecektir. Ölüdeniz'de engelli rampaları da yapılmış olup diğer plajlara göre bir ilk gerçekleştirilmiştir."
Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer de bugüne kadar binlerce açılışa katıldığını belirterek, "Plajda kütüphane açılışı hem anlamlı hem de meslek hayatımın ilginç bir açılışıdır" dedi. Vali Güvençer, Ölüdeniz'in sadece Fethiye ve Muğla'nın değil Türkiye'nin hatta dünyanın bir turizm merkezi olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Kütüphanedeki kitaplardan plajdaki yerli ve yabancı turistlerin ücretsiz şekilde yararlanacak olmaları son derece güzel düşünülmüştür. Bu uygulamayı düşünüp hayata geçirenleri kutluyorum."
Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, eşi Fatma Dilek Güvençer ile kitapları inceledi. Türkiye'nin ve Fethiye'nin tarihi ve turistik yerleri ile ilgili kitapların yanı sıra yerli ve yabancı romanların bulunduğu kütüphaneye yeni kitaplarında alınıp yerleştirileceği öğrenildi. Vali Mustafa Hakan Güvençer eşi ve diğer ilgililerle bir süre çevrede incelemede bulunup yetkililerden bilgi aldı.
Kaynak: iha