Turizmcilerin yıllardır, çıkmasını beklediği Turizm Meslek yasasıyla ilgili çalışmalarda sona yaklaşıldı. Yasa taslağının önümüzdeki günlerde Meclise gelmesi bekleniyor.
Merkezi Eskişehir’de olan Turistik İşletme Yöneticileri, Personeli ve Avrupa Birliği Turizm Personeli ile ilişkiler Derneği Turizm Sektöründe yer alan, yatırımcı, işletmeci ve personelin sorunlarını giderebilmek için çalışmalar yapıyor.
Derneğin Ege ve Akdeniz Bölge Danışma Kurulu Şubeler Başkanı Coşkun Meriç yaptığı açıklamada,Turizmcilerin merakla beklediği Turizm meslek yasasıyla ilgili çalışmalarda son aşamaya gelindiği müjdesini verdi.Meriç, hazırladıkları yasa tasarısıyla, istihdam zorlukları nedeniyle turizm sektörünü terk etmek zorunda kalan eğitimli personeli sektöre geri kazandırmak istediklerini kaydetti. Coşkun Meriç, ”TİYEDER olarak turizm çalışanlarını ,turizm akademisyenleri ,öğrenim görevlileri dahil olmaz üzere tüm sektörü bir dernek çatısı altında topladık. Eskişehir Üniversitesi’ndeki çalışmalarımızı tamamladık. meslek yasasının çıkartılmasıyla ilgili çalışmalarımızı Turgut Özal Üniversitesi dekanı profesör Sacit Adalı hocamız sürdürüyor. Önümüzdeki günlerde turizm meslek yasasının meclise sunulması için gerekli girişimlerde bulunacağız” dedi.
Yasa taslağının, personel sicil kaydı ile bir personel bankası ve meslek odası kurma imkanı da vereceğini ifade eden Meriç, Bu çalışmalarla turizm sektörünün imajına da büyük katkı sağlamayı hedeflediklerini kaydetti.
Kaynak: iha