Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Muş İl Koordinatörlüğü, hibe desteği ile çiftçilere verilen traktörleri düzenlenen törenle teslim etti.
Varto Kültür Merkezi’nde düzenlenen traktör teslim törenine Varto Kaymakamı Tahir Şahin, TKDK Muş İl Koordinatörü Mehmet Emin Turan, kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. TKDK’nın hibe desteği ile çiftçilere verilen traktörlerin teslimin yapıldığı törende konuşan İl Koordinatörü Mehmet Emin Turan, “Varto’da yatırımlarını gerçekleştiren 4 faydalanıcıya traktörleri teslim edilmiştir. TKDK 9. Başvuru çağrı ilanından itibaren traktör desteği vermeye başlamış ve il koordinatörlüğümüz bu kapsamda 10 traktöre hibe desteği vermiştir. 928 bin 543,36 lira toplam değeri olan bu 10 traktör için verilen hibe desteği 540 bin 789,11 liradır. Ayrıca 11. başvuru çağrı ilanı kapsamında, projeler dahilinde hibe talebinde bulunulan 7 traktörün ise sözleşmeleri imzalanmış, alımlarının akabinde Muş İl Koordinatörlüğü tarafından bu 7 traktör için 446 bin 457,00 lira hibe desteği verilecektir” dedi.
Varto Kaymakamı Tahir Şahin ise, TKDK’ya ilçe tarım ve hayvancılığına verdiği destek için teşekkür ederek, “Varto’da TKDK destekleri ile yapılan yatırımlar ilçenin kalkınmasına önemli destekler sunacaktır” dedi.
Kaynak: iha