Muş'un Bulanık Belediyesi eş başkanları Figen Yaşar ve Rahmi Çelik, ilçe merkezinde kaldırım işgaline karşı esnafları ziyaret etti.
Eşyalarıyla kaldırımları kapatan esnafların ilçe merkezinde büyük bir düzensizliğe ve görüntü kirliliğine yol açtıkları için yaşanan sıkıntıların ortadan kaldırılmasına yönelik, esnafları tek tek ziyaret eden eş başkanlar, kaldırımların boşaltılmasını istedi. Belediye Meclis üyeleri ve zabıta ekipleri eşliğinde ilçenin en işlek caddelerinde bulunan esnafları ziyaret eden eş başkanlar, bazı esnaflar tarafından PTT civarında kurulan tezgahları da ziyaret ederek eşyaların kaldırılması için görüşlerini iletti. Eş başkanları büyük bir ilgiyle karşılayan esnaflar, uygulamayla ilçenin düzenli bir hale geleceğini ve toplumun her kesiminin faydalanacağını belirterek, memnuniyetini dile getirdi.
Daha sonra ilçe merkezinde İnönü ve Suat İshakoğlu Caddelerinde bulunan esnafları ziyaret eden eş başkanlar, ziyaret esnasında yaptıkları sohbetlerde kaldırımların boşaltılması konusunda kararlı olduklarını ve esnafların sıkıntı çıkarmadan duyarlı davranarak, kendilerine yardımcı olmalarını istedi. Sıcak bir ortamda geçen ziyaretin ardından esnaflar tarafından kaldırıma çıkarılan ürünler içeriye alınarak kaldırımlar boşaltıldı. Uygulamadan son derece memnun olduklarını dile getiren ilçe sakinleri ise daha önce yapılan çalışmaların sayılı günlerle sınırlı bırakıldığını belirterek, esnafların bu kez boş kaldırımları kalıcı bir hale getirmelerini arzuladıklarını aktardı.
Eş başkan Rahmi Çelik, "Hiçbir esnafın rızası dışında hareket etmiyoruz. Herkes razı olsun diye esnafları ziyaret ediyoruz" dedi.
Kaynak: iha