Muş’ta 1 Nisan günü kaybolan zihinsel engelli genci arama çalışmalarına Van Emniyet Müdürlüğünden gelen balık adamlar da destek veriyor.
Yeşilyurt Mahallesi’nde ailesiyle birlikte kalan zihinsel engelli 29 yaşındaki İmran Ekici, 1 Nisan gününden bu yana kayıp. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Muş Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin özellikle Muş Ovası ile Karasu Nehri’nde yaptığı arama çalışmalarından 20 gün boyunca bir sonuç alınmayınca Van’dan dalgıç ekibi istendi. Dün kente gelen Van Emniyet Müdürlüğü su altı ekibi dalgıçları, Karasu Nehri’nde arama yaptı. Islah çalışmalarının yapılmasından dolayı gölet haline gelen nehrin eski yatağında da arama yapan dalgıçlar, bir sonuç alamadı.
Arama çalışmalarını gözyaşları içerisinde izleyen Ekici ailesi ekiplere teşekkür ederken, 21 gündür oğlunu her tarafta aradıklarını ifade eden Fevzi Ekici, duyarlı vatandaşlara seslendi. Özellikle asılsız ihbarların çalışmaları aksattığını ifade eden Fevzi Ekici, “Devletin tüm ekipleri çocuğumu arıyor. Bazen vatandaşlar bizi arıyor ve oğlumu gördüklerini söylüyor. Biz de tüm çalışmaları bırakıyoruz ve ihbar yapılan bölgeye gidiyoruz ama bir ihbarın yalan olduğunu görüyoruz. Böyle olunca da arama çalışmaları sekteye uğruyor” dedi.
İmran Ekici’nin annesi Yüksel Ekici ise, 21 gündür acı çektiklerini dile getirerek, “Ben acılı bir anneyim ve 21 gündür oğlum kayıp. Oğlumun ölü ya da diri bulunmasını istiyorum” diye konuştu.
Van Emniyet Müdürlüğü su altı ekibinden Ataman Şekerci, dün Karasu Nehri’nin eski yatağında oluşan göletlerde arama yaptıklarını belirterek, “Bu sabah saatlerinden itibaren arama çalışmalarına başladık. Karasu Nehri’nde arama yaptık. Daha sonra değişik göletlerde arama yaptık. Balçık olmasından dolayı su altından görüntü alamadık. Su altı ekibi olarak bakabilecek her yere baktık ama herhangi bir emare bulamadık” şeklinde konuştu.
Kaynak: iha