Muş’un Varto Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırlamış olduğu 35 projenin yer alacağı ‘Bilim Fuarı’nın düzenleneceği bildirildi.
Açıklamalarda bulunan Varto Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Mahmut Kılıç, öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı 35 adet projeyle yıl içerisinde yapmış oldukları atölye çalışmalarının sergileneceğini belirtti. Öğrencilerin eğlenerek öğrenebileceği ve eğitimlerine katkı sunacağı çalışmalar yapmaları için gerekli her türlü ortamı hazırlamaya gayret ettiklerini belirten Mahmut Kılıç, bilimsel alanda 35 projenin yer aldığını söyledi. Mayıs ayında Bilim Fuarı’nı ilçe halkının beğenisine sunacaklarını kaydeden Kılıç, “Varto Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından yürütülen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı, 5-12. sınıfta okumakta olan öğrencilerin öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak, araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri, öğrenciler ve izleyiciler için eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturmayı amaçlamaktadır. Bu kapsamda 12-17 Mayıs tarihleri arasında Varto Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde Bilim Fuarı yapılacaktır. Bilim Fuarı 12 Mayıs günü saat 10.00’da açılacaktır. Bilim Fuarı’nda öğretmen ve öğrencilerin hazırlamış olduğu 35 proje ve öğrencilerin yıl içinde yapmış oldukları atölye çalışmaları sergilenecektir” dedi.
Bilim Fuarı’nda Muş Valiliği Koordinasyonu’nda Kalkınma Bakanlığı destekli Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hazırlanan proje etkinliklerinin de sergileneceğini ifade eden Kılıç, “Aynı tarihte SODES tarafından desteklenen ‘Öğrenciler Hem Eğleniyor Hem Öğreniyor’ adlı proje kapsamında Varto Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ne yapılan çok amaçlı spor salonu ve konferans salonunun açılışı da yapılacaktır” şeklinde konuştu.
Kaynak: iha