MUŞ (İHA) – Muş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Varto ilçesinde “Gençliğe İlk Adımlar ve Ergenlikte Arkadaş Seçimi” konulu bir seminer düzenlendi.
Muş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde görevli Sosyal Hizmet Uzmanı Sıdıka Daban ve Sosyal Hizmet Uzmanı Sedat Tunç tarafından ‘Aile ve Eğitim Programı’ kapsamında Varto Kültür Merkezi salonunda 13-18 yaş arası kız öğrencilere “Gençliğe İlk Adımlar ve Ergenlikte Arkadaş Seçimi” konulu seminer verdiler. Varto Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü’nce organize edilen seminere katılım yoğun olup, uzmanlar tarafından 13-18 yaşları arasında fiziksel, sosyal ve zihinsel anlamda büyük değişiklerin yaşandığı, çocukluktan ergenliğe uzanan bu yolda çözümlenmesi gereken pek çok problemin olduğu, ergenlik döneminde başarılması gereken en önemli görevin kimlik bilinci oluşturma olduğu, çocukluk dönemim de sorulmayan “ben kimim?” sorusunun cevabının ergenlik döneminde arandığı konularına değinildi.
Seminerde, ayrıca ergenlikte çıkan ilişkilerin ve kız-erkek arkadaşlıkları hususunda da dikkat edilmesi gereken konulara değinildi. Uzmanlar, arkadaş grubu ile aile arasında çatışma oluşturmadan olumlu bir dengenin nasıl kurulacağı konusunda tavsiyelerde de bulundular.
Kaynak: iha