Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında Muş’lu çocukları sevindirecek.
Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Kulüpler Birliği bünyesinde bulunan 12 kulüp, 7. Sosyal Sorumluluk Projesi için Muş Güzeltepe İlkokulu’na yardım için buluşuyor.
Yıldız Teknik Üniversitesi bünyesinde bulunan İşletme Kulübü, Yapı Kulübü, Şehir ve İnsan Kulübü, Sosyal Sorumluluk Kulübü, Tiyatro Kulübü, Müzik Kulübü, Sinema Kulübü, Çevre Kulübü, Plastik Sanatlar Kulübü, IEEE, Spor Kulübü, Fotoğrafçılık Kulübü 1 haftalık Muş serüveni için yola koyuldu. Ekip 20-26 Nisan tarihleri arasında Muş Güzeltepe İlkokulu öğrencilerine yardım için Muş’ta konaklayarak, hem sosyal etkinlik, hem de fiili yardımda bulunacak. Proje kapsamında birçok etkinliğin yapılması planlanıyor. Kütüphane yapımı bunların başında geliyor. Kütüphane yapımı için Yıldız Teknik Üniversitesi Yıldız ve Davutpaşa Kampüslerinde kitap kumbaraları ile birçok kitap toplandı. Bunun dışında Muş Güzeltepe İlkokulu çocuklarına deprem ve ilk yardım eğitimi verilecek.
Ayrıca çocuklar için belli başlı odalar oluşturulurken, kapsamlarına göre oluşturulan odalarda çocukların en verimli şekilde zaman geçirebilmesi için çocuklara eğitim verilecek. Satranç ve zeka oyunları odası, spor odası, drama odası, müzik odası, elektronik ve robotik üzerine uygulamalı deneylerin yapılabileceği laboratuarlar, ebru atölyesi bunların arasında sayılabilir. Çocuklarla yapılması planlanan etkinlikler arasında İşaret Dili Eğitimini de belirtebiliriz. Başlangıç düzeyinde İşaret Dili Eğitimi eğitimi verilecek ve hazırlanan sunular panolara asılacak. Okula futbol sahasının kurulması, turnuvalar düzenlenmesi de proje kapsamında yer alıyor.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için de özel bir etkinlik yapılması planlanıyor. Muş Alparslan Üniversitesi öğrencileri ile birlikte toplu ağaç dikimi gerçekleştirilecek. Çocuklar için 23 Nisan’ın ne ifade ettiğini belirten şiir, resim ve yazı yarışması yapılacak olup dereceye giren 3 öğrencinin eseri proje sonunda çıkartılacak dergide yer alacak. Ayrıca, okul için bir koro oluşturulacak ve koro 23 Nisan’da sahne alacak.
25 Nisan Cuma günü ise Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek öğrencilere eşlik edecek. Çocuklarla geçirilecek son gün olduğundan şenlik havasında geçirilmesi planlanıyor.
Kaynak: iha