10.haftası geride kalan Spor Toto 3.Lig’de Orduspor adına özellikle son haftalarda futbol adına konuşulması gereken maç temposu, pozisyon zenginliği, seyir keyfi, taktik detayları, mücadele dozu, tribün atmosferi kötülüğüne birde berbat hakem yönetimleri eklenince ligin dibine demir atmamız kaçınılmaz oldu.
Lige aldığımız -9 puan cezası ile zaten dipte başladığımız 2016-2017 sezonunda Metin Altınay’ın takım üzerinde yakaladığı hava bir nebzede olsa şehri de ateşlemişti. Her ne kadar bir çok insan güçlünün yanında olmayı isterken, şehrinin takımına sahip çıkmaya çalışan taraftarlar ve yönetim ilk haftalarda gururla maçları izliyordu. Yaşanan Metin Altınay krizi ile gördük ki bir teknik direktör takımı ne kadar değiştirebiyormuş.
Oyuncuların sezon başındaki potansiyellerini gördükten sonra Turgut Kural’ın takım için şu aşamada yetersiz olduğunu herkesin görmüş olması lazım. Akan oyunda görünmeyen ama maçın kaderini değiştiren birçok unsurlarda etkisiz kalan Kural’ın karnesi de böylelikle sıfırlarla doldu.
 
Ama özellikle son iki hafta oynanan maçların önüne geçen tek faktör ise hakemlerdi. Hakemler son 2 hafta oynanan maçta yapmak istediği ve yapılmak istenileni saha içindeki yönetimleriyle başardı. Sultanbeyli Belediyespor maçında başlayan kirli oyunlar Payasspor maçında da devam etti. Eğer diğer oynanan maçlarda da hakemlerin yönetimleri bu şekildeyse Türk Futbolu bir adım ileriye gitmez.
Sultanbeyli maçında herkesin gördüğü hakem hatalarını anlatmaya gerek yok. Payasspor maçında ise sahada tam bir rezillik triosu vardı. Birbirleri ile anlaşamayan, her kararda insiyatifi birbirlerine atan ve karar vermek için işaret bekleyen hakem üçlüsü Orduspor’un 2 penaltısını da görmezden geldi. Verilmeyen penaltı kararlarının ardından rakip oyuncuyu ikinci sarı karttan oyundan atarak maçı dengelemeye çalışan hakemlerin sahada yabana atılmayacak derecede kötü bir yönetimi vardı. Özellikle orta hakemin sahadaki özgüveni ve efecan tavırları yüksek gibi görünse de futbola olan hakimiyetleri düşüktü. Bu da verdikleri kararlara yansıdı.
Orduspor ligde değil kendi şehrinde zor şartlarda mücadele etmeye çalışıyor. Tabiki de kötü gidişin ardından kimse kendisini günah keçisi ilan etmez ancak şapkayı önüne koyması gereken insanlar var. Bir an önce takım için en doğru kararlar alınıp tekrar çıkışa geçilmesi lazım. Unutulmasın ligde 10 hafta bitti !