Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan’ın köy ziyaretlerinePaşalı , Üçkuyu , Mahmat , Karacauşağı ve Akarca Köyleri ile devam etti.
Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan'a köy ziyaretlerinde İl Genel Meclis Üyeleri Şaban Topuz , Tayfun Ceyhan , Garnizon Komutanı ve İlçe Jandarma Bölük Komutanı J. Yzbş. Serkan Kocamanoğlu , İlçe Emniyet Müdürü Erkin Turğut, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Alkan , İlçe Nüfus Müdürü İbrahim Ertürk , Avanos Kaymakamlık Yazı İşler Müdürü Nihal Osan , Avanos Kütüphane Müdürü Nazife Küçük , Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Kerem Yılmaz , Malmüdürü V. Serkan Kahraman , İlçe Özel İdare Müdürü Ali Osman Şahin , İlçe Tarım Müdürü Bülent Çiftçi , ve İlçe Tapu Müdürü Veli Okur , Avanos İlçe Müftü Vekili A.Muhammed Çınar , Avanos Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından Burcu Peksarı ve Ali Avcı , Avanos Malmüdürlüğü Hazine Avukatı Fikret Hazen eşlik etti .
Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan Üçkuyu - Paşalı - Akarca , Mahmat , ve Karacauşağı köylerinde vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi.
Üçkuyu köy muhtarı Metin Özdemir ve vatandaşlar muhtarlık binası önünde heyeti karşılayarak köyün sorunlarını heyete anlatma imkanı buldu. Üçkuyu Muhtarı ve vatandaşların sorunlarını dinleyen heyet vatandaşların sorularını yanıtlayarak 2014 yılı içerisinde köyde yapılacak yatırımlarla ilgili bilgiler verdiler.
Paşalı köyünde yapılan ziyarette ise heyeti Paşalı Köyü Muhtarı Sadullah Ünal ve Paşalılı Kadın ve erkeklerden oluşan yoğun bir kalabalık karşıladı. Paşalı Köyü Muhtarı Sadullah Ünal Köyün sorunlarını anlatarak Kaymakam Mustafa Eldivan ‘'dan su konusunda acil yardım istedi Ünal ; Köyümüzde Bin baş büyük baş malımız şu anda susuzlukla karşı karşıya kaldı. Köyümüzde günde 4 ton süt toplanan Avanos'un en büyük köyü. Bu konuda acil çözüm üretilmesini bekliyoruz, Köyümüzün bir ikinci sorunu ise yollarımız çok kötü köylümüz çamur içerisinde yürüyor bunun içinde bir çalışma yapılmasını bekliyoruz, Köyümüzde yapılan parklarımız yarım bunların tamamlanarak vatandaşlarımızın kullanımına açılmasını istiyoruz dedi Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan ise Köy içerisinde evlerde beslenen büyük baş hayvanlar için bir proje üretilerek köy dışına ahır yapılması yönünde çalışmalar yapılması gerekliliğini belirterek sağlık açısından bunun hayata geçirilmesi şart, bu konuyu Sayın Valimiz ve Sayın Milletvekillerimize ileterek çözüm yollarını arayacağız. Köyün yolları konusunda da kanalizasyon yapılmasını müteakip köy yollarının da yapılacağını belirten Kaymakam Mustafa Eldivan,'' Köylerimize yaptığımız bu ziyaretlerde özellikle Daire amirlerimi de yanımda getirerek sizlerin dertlerini, sorunlarını yerinde görüp ona göre çare üretip çözüm yollarını araştıracağız'' dedi.
Avanos'a bağlı köylerin sorunlarını dinlemek için Akarca köyüne geçen heyet Akarca köyünde ilk ziyaret Ergenekon Koruluğu oldu 2005 yılında hayata geçirilen korulukta Akarca Köy Muhtarı Murat Dönmez konuklarına Kara Kovan Bal ve Yoğurt ikramında bulunduktan sonra vatandaşlarla bir araya gelen Kaymakam Mustafa Eldivan ve yanında bulunan heyet köylülerin sorunlarını dinledi. Köylüler burada köyün en acil çözüm bekleyen sorununun 35 - 40 yıllık pik su borularının değiştirilmesi ve aynı zamanda su depolarının da elden geçirilmesinin gerektiği köyde sudan kaynaklı guatr, ve bağırsak rahatsızlığının arttığını bu konuya çözüm bulunmasını istediler.
Köy ziyaretlerinin dördüncüsünü Mahmat köyüne yapan Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan, köy Muhtarı Zekerriya Deniz ve köy halkının sorunlarını dinledi.
Kaynak: iha