Nevşehirli işadamı Ulutaş Dirlik ailesi adına Nevşehir Devlet Hastanesi Meydanı’na 1500 kişinin yararlanabileceği bir cami yaptıracak.
Ailesi adına cami yaptırma yönündeki düşüncelerini Nevşehir Devlet Hastanesi’nde sürdürülen yol genişletme ve çevre düzenlenmesi çalışmalarını yerinde inceleyen Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ile paylaşan Dirlik’e, Ünver destek verdi. Ünver, yaptırılması planlanan caminin projesinin Nevşehir Belediyesi tarafından hazırlanacağını belirterek, halen çevre düzenleme ve yol genişletme çalışmaları devam eden Devlet Hastanesinin meydanında nezih bir ortamda caminin yapılacak olmasının da bu alanda bir eksikliği de gidereceğini belirterek, Dirlik ailesine teşekkür etti.
Ünver, Nevşehir Belediyesi tarafından halen yapım çalışmaları sürdürülen Devlet Hastanesi çevresinin oldukça modern bir görünüme kavuşturulmasının planlandığını belirterek, otopark, dinlenme alanları ve çocuk oyun birimleri ile nezih bir ortama kavuşturulacak bir alanda caminin de bu alanda bir ihtiyacı da gidereceğini ifade ederek, Ulutaş Dirlik nezninde Dirlik ailesini tebrik etti. Ünver “Caminin yapımına yönelik olarak üzerimize düşeni bizlerde yerine getireceğiz. Dirlik ailesine çok teşekkür ediyoruz. Caminin projesinin de yapımını biz gerçekleştireceğiz. Devlet Hastanesi çevresinde halen çalışmalarımız devam ediyor. Bir bütün olarak ele aldığımızda 1500 kişilik camisi, 2 bin kişilik otopark alanı, çocuk oyun grupları, dinlenme birimleri, cafeterya ve saat kulesi gibi sosyal donatıları ile Devlet Hastanesi çevresi oldukça modern bir görüntü içerisinde yer alacak.” diye konuştu.
Kaynak: iha