Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ana yerleşkesinde hayırsever İş Adamı Ali Dirikoç tarafından yaptırılan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kadın-Mehmet Dirikoç Anaokulu için Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği protokolü imzalandı.
Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek ve Şube Müdürü Yusuf Aydoğmuş ile birlikte Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç’ı makamında ziyaret etti. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Bekci’nin de hazır bulunduğu ziyarette konuşan Rektör Kılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Şimşek ve beraberindekilere teşekkür etti. Üniversite hayırseverlerinden Ali Dirikoç tarafından yaptırılan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kadın-Mehmet Dirikoç Anaokulu’nun 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında açılacağının müjdesini veren Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, heyecan ve mutluluğunu bir arada yaşadıklarını belirtti.
Rektör Kılıç konuşmasında, “Üniversitemiz hayırseverlerinden değerli İş Adamı Sayın Ali Dirikoç tarafından yaptırılan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kadın-Mehmet Dirikoç Anaokulu’muzun inşaatı tamamlanmış durumda. Halkımıza açık ve 150 öğrenci kapasiteli olan bu okulumuzun içerisinde, 6 sınıf, konferans salonu, oyun salonu, sinema salonu, hobi bahçesi ve çocuklarımızın güzel vakit geçirmeleri için piknik alanı ile kum havuzu yer alacak. 2014-2015 eğitim-öğretim yılında açmayı planladığımız bu okulumuza başta üniversitemizde görevli personellerimizin çocukları olmak üzere çalışan bireyler gönül rahatlığı ile çocuklarını emanet edebilecekler. Bugün Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile imzaladığımız protokol gereği Üniversitemiz İncekara Sağlık Meslek Yüksekokulu, Çocuk Bakım ve Gençlik Hizmetleri Bölümü, Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri ve diğer okul ile bölümlerimizde öğrenim gören öğrencilerimiz bu anaokulumuzda uygulamalı eğitim görebilecekler. Bu vesileyle bu okulumuzu üniversitemize ve şehrimize kazandıran başta Sayın Ali Dirikoç ve diğer hayırseverlerimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç ve İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek daha sonra Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kadın-Mehmet Dirikoç Anaokulu için hazırlanan iş birliği protokolünü imzaladı.
Kaynak: iha