Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ile UNESCO Türkiye Milli Komisyonu iş birliğiyle ‘Ölümünün 50. Yılında Halide Edip Adıvar’ paneli düzenlendi.
Tafana Aşçılık ve İkram Hizmetleri Uygulama Tesisleri Konferans salonunda düzenlenen panele; Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Pekacar, Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nesimi Aktaş, Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tuncay Bülbül, NEVKAM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Adem Öger, üniversitenin akademik ve idari personeli, öğrenciler ve davetliler katıldı.
Oturum Başkanlığını Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç’ın yaptığı panele konuşmacı olarak katılan Yeditepe Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Yorulmaz, ‘Halide Edip Adıvar’ın Hindistan Hayatı’, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurullah Çetin, ‘Halide Edip Adıvar’ın Millî Mücadeledeki Rolü’, Başkent Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nesrin Tağızade Karaca, ‘Halide Edip Adıvar’ın İronik Çağ Eleştirisi’ ve Boğaziçi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zeynep Uysal ise, ‘Halide Edip Adıvar’ın Tahayyülü’ konularında katılımcılara bilgi verdi.
Panel, Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç’ın panelistlere teşekkür belgesi takdimi ile son buldu.
Kaynak: iha