Başbakanlık SUKAP projesi kapsamında, Ürgüp Belediyesi ve İller Bankası tarafından 25 Mayıs 2012 tarihinde başlatılan ilçenin eskiyen ve işlevini yitiren su hattını yenileme çalışmaları tamamlandı.
Belediye Başkanı Fahri Yıldız tarafından İller Bankası Kayseri Bölge Müdürü Sönmez Ata’ya, yüklenici firma yetkililerine ve çalışmalarda görev alan belediye personeline plaket takdim edildi.
Dinler Hotel’de düzenlenen akşam yemeğinin ardından plaket takdim programında konuşan Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Ürgüp'te yaşayanların su ihtiyaçlarını, en sağlıklı koşullar içerisinde temin edebilmesi için çalışmaları 2 yıl önce başlattıklarını belirterek, çalışmaları gerçekleştiren firma yöneticilerine teşekkür etti. Yıldız ,“İlk kaynağın yapıldığı anda belirttiğim gibi, Ürgüp turizm kenti, yapılacak en ufak bir çalışma bile titizlikle yapılmalı, bunun bilincinde, bir cerrah titizliği ile kalp ameliyatı yapıldı, bugün Ürgüp’te on binlerce abonenin evine su, yeni şebekeden, Avrupa Birliği standartlarındaki borulardan geçerek ulaşıyor. Mutluyuz, gururluyuz, Başbakanımıza, Bakanlarımıza, Milletvekillerimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum'' şeklinde konuştu.
Kaynak: iha