Yurtiçi ve Yurtdışında yürüttüğü tanıtım çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Niğde üniversitesi Makedonya ve Azerbaycan’da düzenlenen eğitim fuarlarına katıldı.
Üsküp’te bu yıl 17.si düzenlenen ve ziyaretçi potansiyeli açısından önemli bir yere sahip olan “Eğitim Günleri ve Kariyer” fuarını Makedonya'daki yerel ve uluslararası nitelikteki çok sayıda eğitim kurumundan öğrenci ve temsilci ziyaret etti. Farklı ülkelerden eğitim kuruluşlarının katıldığı fuarda Türkiye'den Niğde üniversitesinin yanı sıra Yunus Emre Türk Kültür Merkezi yer aldı.
Türkiye’ye gelmek isteyen öğrencilerin bölümler ve imkanlar hakkında detaylı bilgi aldıkları Niğde üniversitesi standını Makedonya Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Gordana Yankulovska’da ziyaret ederek Niğde üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür ile bir süre sohbet etti.
Azerbaycan’da düzenlenen eğitim fuarında da Niğde üniversitesini standına ilgi büyüktü.
Niğde üniversitesini Rektörümü Prof. Dr. Adnan Görür Niğde üniversitesinin yurtdışı fuarlarda gördüğü ilgiden oldukça memnun olduğunu belirterek “Makedonya’da düzenlenen fuara ikinci kez katılıyoruz. Yer aldığımız bu tür fuarlarla birlikte üniversitemizin Balkanlar'da tanıtımını yapmayı ve yabancı öğrencilerin Niğde'de eğitim almalarının önünü açmayı hedefliyoruz. Erasmus programına Makedonya dâhil değil ama Türk yükseköğretim sisteminin ortaya koyduğu 'Mevlana programı' var. Bu program vasıtasıyla öğrenci değişiminden, akademisyen değişiminden her iki tarafın faydalanması mümkün" dedi.
Niğde üniversitesinin Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, üniversitemizin gerçekleştirdiği akademik işbirlikleri ve katıldığı bu tür organizasyonlarla Niğde Üniversitesi’nin adını uluslararası alanda da en iyi şekilde duyurmaya devam ettiğini ifade ederek, “Geçtiğimiz yıllarda Fransa, Kazakistan, Azerbaycan, Yemen, Kosova, Fas ve Makedonya'da düzenlenen fuarlara katılmıştık bu yıl Azerbaycan ve Makedonya'da düzenlenen fuarlara yeniden katılmayı uygun gördük. Önümüzdeki günlerde yurtdışında düzenlenecek diğer fuarlara da katılmayı planlıyoruz. Yurtiçinde düzenlenen eğitim fuarlarının da birçoğuna katılıyoruz. Amacımız Niğde Üniversitesini hem yurtdışında hem de yurtiçinde en iyi şekilde tanıtmak ve bu sayede daha iyi ve daha fazla sayıda ulusal ve uluslararası öğrencinin üniversitemizi tercih etmelerini sağlamaktır" dedi.
Kaynak: iha