Obsesyon, halk arasında takıntı veya saplantı diye de adlandırılan bir rahatsızlık belirtisidir. Psikiyatride takıntı deyince akla daha çok 'obsesyon' gelir. Kişinin aklına takılan tek bir konu vardır ve hayatını o konu yönetir. Hatta dünyanın en acayip takıntıları arasında Abulomani (Kararsızlık Takıntısı) ve Onomatomani (Kelime Tekrar Etme Takıntısı) ilk başlarda gelir. Orduspor nezdinde ise akil adamlar (!) ya da yetkililer maalesef bu iki takıntının içine kaybolmuş durumda. 
İlk olarak Abulomani üzerinden başlayalım. Evet Orduspor’un borcu var, evet Orduspor’un FIFA’da dosyası var, evet şehirde Orduspor adıyla iki tane daha takım ve sözde Orduspor’u kurtarmak istiyorlar. Ve en önemlisi evet yerel televizyon kanalları önemsediklerini gösteriyormuş gibi her sezon başka takıma Orduspor’umuz diyorlar.
- Orduspor’un borcu var ama ne kadar ? Belirsiz !
- FIFA’da dosyası var ama ne kadar maliyetle ya da nasıl çözülür ? Belirsiz !
- Şehirde Orduspor adıyla iki tane daha takım var ve sözde Orduspor’u kurtarmak istiyorlar ama öyle mi ? Belirsiz !
- Yerel televizyon kanalları önemsediklerini gösteriyormuş gibi her sezon başka takıma Orduspor’umuz diyor ama önemsiyorlar mı ? Belirsiz !
Buna benzer daha birçok belirsizlik var ve maalesef her sene daha çok artıyor. Bu belirsizliklerin zıttı olarak örnek vermem gerekirse 1.Lige veda eden Eskişehirspor borcunu net olarak 246 milyon 258 bin 239 lira 48 kuruş olarak açıkladı. Şehirde Yeni Eskişehirspor, Eskişehir 1965, 26 Eskişehirspor Futbol Kulübü gibi projeler yaparak tesisleri yıkmaya çalışan var mı ? Hayır sadece Eskişehirspor var. Bizde ise Orduspor biziz diyen takımlar, olay borç ödemeye geldiğinde Orduspor 2.Amatör’de diyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu…
Şimdi gelelim Onomatomani’ye, yani kelimeleri tekrar etmeye. Birkaç örnek kelime ya da cümle yazayım sonra daha detaya ineriz.
- Başka Orduspor yok,
- Orduspor 2.Amatör Lig’de,
- Orduspor’un çok borcu var, 
- Belediyenin değil halkın takımı,
- Orduspor 3.Lig’de.
Benim değil artık Ordu Futbolu içerisindeki birçok kişinin tekrar etme takıntısı nezdinde kullandığı bu maddelerin bazısı doğru bazısı yanlış. Doğru olan yanlışı silmiyor ama yanlış olan doğruyu yanlış yapıyor. Gelin bu maddelerden bir cümle kurmaya çalışalım.
“Belediyenin değil halkın takımı olan Orduspor 2.Amatör Lig’de ama çok borcu var. Başka Orduspor yok ama Orduspor 3.Lig’de.”
Bu iki hastalığı bir kenara bırakırsak ne Orduspor 3.Lig’de ne de 2.Amatör Lig’de. Belediyeye sırtını yaslayan Orduspor kuruyor.  Zaten kulüp başkanlarının derdi Orduspor değil orası çok net. İki kulüp içerisinde de geçmiş başkanlar ya da mevcut başkanlar hakkında ‘Futbolu kara para aklama ve vergi kaçırma olarak görüyorlar” demeçleri olan çalışanları var. Kanıt isteyen varsa şahsıma müracaat edebilir. 
Son olarak gel gelelim kimin Orduspor olduğu konusuna. Orduspor’un 2.Amatör’e düştüğüne dair bir resmî evrak yok. Son olarak Ordu 1.Amatör Lig’de mücadele ettiği için faaliyetleri de oradan devam edebilir. Peki nasıl mı olacak ? Orduspor kulübü üyesi olan birisi hukuk davası açarsa, TMK Md. 74, DY Md. 13).göre 3 yılda bir yapılması gereken olağan genel kurul yapılacak ve bu sefer 3 tane Orduspor olacak. (!) 000188 lisans numaralı Orduspor kulübü son iki sezondur faaliyette değil ve 3.5 senedir kongre yapmıyor. Hukuksal dava ile kongre kararı aldırıp sonra yönetim oluşturan birisi kendisini Orduspor ilan eden iki kulübe de mali zarara uğratma davası açılabilir. İşte o zaman biz Orduspor diye taraftarları arkasına alanlar nasıl en arka saflara kadar koşacak görürsünüz...