Ordu üniversitesi gelişmekte ve büyümekte olan bir üniversite haline geldi. Tabi ki bu durumun başarısında hem yerli halkın hem de yerel yönetimde söz hakkı olanların büyük bir payı var. Üniversite büyüdükçe ve geliştikçe, şehrin hem kültürel yapısı hem de toplumsal yapısı bir değişikliğe uğramakta. Bu değişiklik kimi bireylerde rahatsızlık uyandırdığı gibi kimi bireylerde de bir sevinç kaynağı haline geliyor. Çünkü üniversite demek şehrin gelişmesi, büyümesi, zenginleşmesi ve şehrin kalkınması demektir.

           Ancak bunu bir rant haline dönüştürmek, öğrenciler üzerinden pay elde etmeye çalışmak ve en önemlisi öğrenciyi bir rant kapısı gibi görmek çıkarcılıktan başka bir şey değildir. Öğrencilerin tüm illerde en çok rahatsız olduğu ve muzdarip olduğu konu da tam olarak budur. Ordu şehrinde üniversite öğrencisi üzerinden haksız kazanç elde etmeye çalışan kirli zihniyetleri kınıyorum. Çoğu üniversite öğrencisinin muzdarip olduğu en önemli konulardan biri öğrenciye kiralanan daireler. Ev sahipleri öğrenciye ev kiralayacaksa mevcut fiyatın 100-200 lira üzerini söyleyerek öğrenciyi kandırmaya çalışıyor. Üniversite öğrencisi Ordu gibi gelişmekte olan şehirlerde ev bulmakta oldukça zorlanıyor; çünkü şehrimizde üniversite öğrencilerine ev sahipleri daire kiralamak istemiyor.

              Elbette kendilerince geçerli sebepleri olabilir, ancak kiralamak isteyen ev sahipleri de fahiş rakamlarla öğrencileri mecbur bırakıyor. Bu durum tabi ki yalnızca ev kiraları ile kalmıyor, bir örnek de sağra minibüs dolmuşçularında; Cumhuriyet yerleşkesi şehrin biraz dışında olması sebebi ile üniversite öğrencileri hafta içi her gün yerleşkeye minibüsler ile gitmek durumunda.

             Bu durumda devreye rant peşinde olan minibüs şoförleri giriyor. Hem fahiş rakamlar koyup hem de üniversite öğrencilerine kaba davranmayı kendilerine görev edinmişler. Kaldı ki defalarca Valiliğe şikâyette bulunulmasına rağmen hem koyulan ücret tarifesi hem de minibüsçülerin tavrı bir türlü değişmiyor. Bu rant kapanı şehrin dört tarafını kaplamış durumda üniversite öğrencisi bu şehre geldiğinde bu şehri sevmeli ve belki de bu şehirde kalmayı arzulamalı. Ordu şehri hem tarihi yapısı, hem kültürel yapısı, hem de toplumsal yapısı ile Karadeniz’in örnek kentlerinden biri, ancak şehrimizi kötü tanıtan rantçı zihniyeti ortadan kaldırmamız ve gelen üniversite öğrencilerine şehre yabancılaşmaması için kucak açmamız gerekiyor.

           Ordu öğrencisi, memuru, işçisi, köylüsü ile güzel. Ordu doğası ile huzur veren, sahili ile aşık eden ve en önemlisi insanı ile güven veren bir şehir olarak kalmalı. Lütfen bu rantçı bu kirli zihniyetlere izin vermeyelim.