Şu anda Ramazan’ı yaşıyoruz. Önümüzdeki temmuzun beşinde Şeker Bayramına ulaşacağız. Bu arada Karadeniz'de de havalar ısındı; haliyle denizde ısındı. Sıcaklarda bazen insanı bunaltıyor; işte o an çoğumuz denizin içinde; serin sularda olmak istiyoruz.
Tabiiki yüzmeyi iyi bilenler için, yüzme çok sorun olmuyor. İdmanlı ve eğitimli olanlar denizde hava şartları normalken iyi yüzebiliyorlar. Ancak denizde; hava karayel olduğunda;  denizin içinde aşırı akıntı; veya  hem iç, hem yana aşırı akıntı olduğunda; böyle zamanlarda en sağlıklısı denize girmemek; eğer çok iyi yüzen birisi ve kendimizi yüzme isteği ile dolu hissediyorsak; mutlaka T lerin ve Büyükşehir Belediyesi’nin Cankurtaranlarının olduğu ve önü ip çekili yerlerde girmek; bu anlamda sağlıklı yapılan iştir.
         Diğer yandan yüzme bilmeyenlerde mutlaka yüzmeyi öğrenmek için yüzme eğitimi kurslarına gidip; havuzlarda ve derin olmayan sularda kolayca yüzmeyi öğrenebilirler. Öğrenmekte çok büyük fayda; çünkü günün birinde suyla ilgili bir tehlikeye maruz kaldığımızda; bizi kurtaracak olgu yüzmedir. Örneğin dilemez ve istemeyiz ama Allah korusun eğer içinde seyahat ettiğimiz araç suya düşerse; burada bizi kurtaracak şey bildiğiniz yüzme eğitimidir. Onun için mutlaka hangi yaş grubunda olursak olalım yüzmeyi öğrenmeliyiz.
         Ayrıca Büyükşehir Belediyesinin görevlileri; cankurtaranların olduğu yerlerde; T lerin içinde;  ilk aşamada (yüzmeyi öğreninceye kadar) bel seviyesinden aşağıda olan derinlikte kıyıya parelel (derine gitmeden)  yüzerek; kendimizi iyice yüzer hale geldiğimizi hissedinceye kadar yüzme eğitimi anlamında; devam ederek yüzmeyi öğrenebiliriz. Ayrıca bu konuda çok iyi yüzen, bilgili ağabey, yüzme eğitmeni, cankurtaran gibi bu konuyu iyi bilenlerden yüzme eğitimine ait hareket bilgisi alma; çok acele hareket etmenin hemen kollarımızı yoracağını bilmeniz; yine parmakların kapalı; ve elleri kürek gibi kullanabilmeyi öğrenmemiz yüzmenizi kolaylaştıracaktır.
          Gençlik ve Spor İl ve İlçe  Müdürlükleri; Büyükşehir Belediyesi; ve İlçe Belediyeleri  ellerindeki imkan nispetinde  (havuz ve yüzme havuzu var ise)  mutlaka yüzme öğrenme kursları açmalı; ve bu konuda bir çözüme gitmelidir. Aksi halde her yıl denizde, gölde, gölette, sulama kanalına düşerek ölme gibi;  birçok acı olayla karşı karşıya kalıyoruz.