Her yıl 24 Kasım’ı  ‘Öğretmenler  Günü’   olarak kutluyoruz.  Ulu Önder Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettikleri  24 Kasım 1928 günü; 1981 den beri okullarımızda ‘Öğretmenler Günü’ olarak kutlanıyor. 1 Kasım 1928 yılında çıkarılan 1353 Sayılı Yasa ile Arap Alfabesi yerine ‘Latin Alfabesi’  Kabul olundu. Yeni Türk Harfleri’nin  Kabulü ile Türkiye Cumhuriyeti’nde Eğitim Birliği sağlanmış; o tarihten itibaren gerçekleştirilen okuma yazma seferberliği ile önemli seviyede Millete okuma yazma öğretilmiştir.

        Bizi büyüten ailemizden sonra; ‘Okul Öncesi Eğitim’den başlıyarak en yüksek düzeyli eğitim ve öğretimi bize veren Öğretmenlerdir.  İşte bu nedenle bizi yetiştiren, eğitimiyle kalıcı davranışlar kazandıran gerek  teorik; gerekse uygulamalı öğreti yoluyla bizi hayata hazırlayan Öğretmenlerdir. Bu nedenle onlara karşı saygı ve sevgiyle dolu bir toplum olmak; öğretmenliğin fevkalade özverili; yardımcı yaklaşımı  ile oluşmaktadır.

         Bildiğiniz üzere toplumdaki tüm meslek gruplarını eğiten; yetiştiren; daha yüksek bilgi ve davranış seviyesine ulaştıran öğretmenlerdir. Bu nedenden öğretmenlik mesleğine karşıda tüm toplum  katmanlarının  özveriyle, sevgiyle ve saygılı yaklaşım  içinde olmaları;  bu mesleğe olan ilgi ve rağbeti artıracak; gelecekte en iyi seviyede yetişen gençlerin; meslek seçerken tercih edecekleri ilk meslek dallarından biri olacaktır; ve ne denli iyi yetişmiş; kaliteli öğretmen kitlesi yaşadığımız dönem içinde bulursak;  elde edeceğimiz üründe o kadar iyi olacaktır.

         Diğer yandan öğretmenlik mesleğinin ekonomik sorunları çözülmüş; gelir durumu günün şartlarına göre iyileştirilmiş olması; bu mesleğe  talebi artıracak; iyi yetişen gençlerin  öğretmenlik ilk tercihleri arasında olacaktır.

         Eğitim öğrenci  üzerinde olumlu (istendik ) davranışların  yerleşmesi olgusudur;  ve Eğitim ulusları yücelten en önemli faktördür. Tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü  kutlar görevlerinde üstün başarılar dilerim.